Lappeenrannan teknillisen yliopiston uusi rehtori: Uskon, että Venäjä-yhteistyö jatkuu ja kehittyy

Yliopiston rehtorina heinäkuussa aloittava Anneli Pauli ei usko Venäjän sulkevan hyvää yhteistyökanavaa Lappeenrannan yliopistoon maan kireästä tilanteesta huolimatta.

Kotimaa
Anneli Pauli on valittu Lappeenrannan teknillisen yliopiston rehtoriksi.
Teemu Leinonen / LUT

Heinäkuussa Lappeenrannan teknillisen yliopiston rehtorina aloittava Anneli Pauli haluaa yliopiston olevan jatkossakin keskeinen Venäjä-yhteyksien rakentaja. Hän ei usko, että Venäjän ja Ukrainan tilanne vaikuttaisi Venäjä-yhteyksiin Lappeenrannassa.

- En usko, että Venäjällä on tahtoa tai halua sulkea viime vuosina luotua hyvää yhteistyökanavaa. Uskon, että yhteistyön kehittäminen on heille tärkeää myös jatkossa, sanoo rehtorin tehtävän kesällä aloittava Pauli.

Yliopistojen keskityttävä olennaiseen

Lappeenrannassa uusi rehtori haluaa keskittyä olennaiseen. Pienen yliopiston on Anneli Paulin mielestä keskityttävä ydinosaamiseen. Hän pitää myös Lappeenrannassa valittua strategiaa oikeaan osuneena.

- Lappeenrannan yliopisto on hyvässä nousukiidossa. Painottaminen vihreään energiaan ja Venäjä-yhteistyöhön on ollut oikea linja, kehuu Pauli tehtyjä valintoja.

Anneli Pauli haluaa tehdä Lappeenrannan teknillisestä yliopistosta yhden houkuttelevimmista yliopistoista Suomessa.

- Lappeenrannan näkyvyys ja vaikuttavuus on viime aikoina lisääntynyt. Haluaisin, että yliopisto olisi houkutteleva myös ulkomailla ja että vaikuttavuus näkyisi myös Euroopan ulkopuolella, Pauli hehkuttaa.

Uhkana kehittymiselle Pauli pitää taloudellista tilannetta.

- Niin Lappeenrannassa kuin muuallakin yhteiskunnan rahat ovat kireämmällä ja tämä näkyy tietysti myös yliopiston rahoituksessa. Olen kuitenkin optimisti ja näen tämän mahdollisuutena. Kun ei ole varaa löysäillä on keskityttävä olennaiseen.

Ovet auki ammattikorkeakouluyhteistyöhön

Lappeenrannassa tehty yliopiston ja ammattikorkeakoulun yhteistyö saa Anneli Paulilta kiitosta.

- Haastava yhteiskunnallinen tilanne pakottaa järkevään yhteistyöhön, ja esimerkiksi tietty infrastruktuuri voi olla yhteinen. Kyllä meidän täytyy olla yhteistyössä keskenämme.

Yleiskuva kompaktista kampuksesta on positiivinen.

- Odotan innolla, mitä saamme yhdessä aikaan!