1. yle.fi
  2. Uutiset

Miljoonien suosikki Sara Maria kuittasi kahdessa viikossa elämäntyöpalkinnon

Pietarsaarelainen Sara Maria Forsberg on ollut parin viikon ajan valtavassa pyörityksessä. Huikeaan suosioon silmänräpäyksessä noussut 19-vuotias sai tänään kotikaupungiltaan tunnustuksen, joka annetaan yleensä pitkästä elämäntyöstä. Smoukahontaksena tunnettu videobloggaaja paljastaa, että erityisesti Yhdysvallat kiinnostaa.

viihde
Kuvassa Sara Maria Forsberg kahvittelee Pietarsaaren kaupunginjohtaja Mikael Jakobsson.
Raila Paavola / Yle

Videobloggaaja Sara Maria Forsberg sai tänään kotikaupunkinsa Pietarsaaren avaimen. Tunnustus teki Sara Mariaan vaikutuksen.

– Kyllähän tämä tuntuu ihan järjettömältä. Pienestä ilmiöstä räjähti niin suuri, että tässä sitä nyt ollaan avain kädessä.

Kaupunginjohtaja Mikael Jakobsson toteaa, että kaupunki halusi ehdottomasti muistaa nuorta lahjakkuutta. Pietarsaaren avain on annettu aikaisemmin laulaja Carola Häggkvistille ja liikemies Anders Wiklöfille.

– Avain annetaan Pietarsaaren ystäville, jotka ovat saaneet jotakin aikaiseksi. Sara sai sen kahden viikon meriiteillä, koska hän on niin ainutlaatuinen ja menestys niin huikea. Yleensä palkitsemme vähän pidemmästä elämäntyöstä, mutta likinäköinenkin näkee, että Sara menee valitsemallaan tiellä pitkälle.

Kyllähän tämä tuntuu ihan järjettömältä.

Sara Maria Forsberg

Suuntana Yhdysvallat

Sara Maria Forsbergin, eli Smoukahontaksen, videoita on katsottu reippaasti yli 10 miljoonaa kertaa, ja työtarjouksia sekä haastattelupyyntöjä on vyörynyt ympäri maailmaa. Hän on antanut viimeisen parin viikon aikana vähintään kaksi haastattelua päivässä. Kiinnostus ja kysyntä ovat tuoneet myös paineita.

– Kynnys uuden YouTube-videon tekemiseen on noussut ihan pilviin, koska odotukset ovat niin korkealla.

Forsberg on saanut työtarjouksia ympäri maailmaa, mutta tällä hetkellä USA tuntuu optimaalisimmalta vaihtoehdolta.

– Siellä kiinnostavat mainosala, näytteleminen ja laulaminen sekä kielelliset haasteet. Aika varma olen yhdestä työtarjouksesta. En enää samalla tavalla pohdiskele, vaan asiat alkavat olla aika järjestyksessä, Sara Maria paljastaa.

Lue seuraavaksi