Kaukaisen malediivilaisen saaren asukkaat kertovat nähneensä katoamispäivänä matalalla lentäneen koneen

Malediivilaisen uutissivuston mukaan useat saaren asukkaat näkivät koneen katoamispäivän aamuna.

Malesialaiskone
Kartta.
Yle Uutisgrafiikka

Malediivilaisen saaren asukkaat kertovat nähneensä matalalla lentäneen lentokoneen samana päivänä, kun Malaysia Airlinesin lento MH370 katosi, kertoo malediivilainen uutissivusto.

Haveeru Online raportoi tiistaina, että kaukaisen malediivilaisen Kuda Huvadhoon saaren asukkaat sanoivat havainneensa "matalalla lentäneen jumbojetin" maaliskuun 8. päivän aamuna.

Malesialainen sanomalehti Berita Harian puolestaan uutisoi tiistaina, että tutkijat olivat löytäneet kadonneen lennon kapteenin Zaharie Ahmad Shahin kotiin asennetusta lentosimulaattorista viisi malediivilaista lentokenttää. Berita Harian on malaijinkielinen, ja sen uutisesta kertoo verkkolehti Malaysian Insider.

Haveeru Onlinen mukaan useat saaren asukkaat kertoivat nähneensä koneen kello 6.15 paikallista aikaa. Silminnäkijöiden mukaan kone oli valkoinen, ja sen kyljissä oli punaiset raidat. He sanoivat myös kuulleensa todella kovaa ääntä koneen lentäessä saaren yli.

Malediivit sijaitsee Intian valtameressä noin 400 kilometriä lounaaseen Intiasta.

Malaysia Airlinesin lento Kuala Lumpurista Pekingiin katosi kymmenen päivää sitten. Laajoista kansainvälisistä etsinnöistä huolimatta konetta ei ole löydetty. Lennolla oli 239 ihmistä.