1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Parikkala

Parikkala varautuu tulevaisuuden vipinään

Parikkalassa kaavoitetaan tilaa uusille kauppapaikoille. Kaavoituksella varautudaan myös jo Parikkalan rajanylityspaikan mahdolliseen kansainvälistämiseen.

Kuva: Yle

Parikkalan kunta valmistelee kiireesti uusia kauppapaikkoja. Keskustaajaman ja Särkisalmen väliin sijoittuvalle Koirniemen alueelle hahmotellaan tontteja tilaa vievälle kaupalle, kun tämäntyyppinen kauppa on nyt hyväksytty maakunnan vaihekaavassa.

Kunta vie rinnakkain eteenpäin sekä alueen yleiskaavaa että asemakaavaa, ja valmista pitäisi olla jo vuoden kuluttua. Tekninen lautakunta valitsee keskiviikkoiltana Koirniemen asemakaavan laatijan. Yleiskaavaluonnoksen käsittely jatkuu sitten kun esimerkiksi liikenneratkaisuja on täsmennetty.

Väljemmässä aikataulussa etenee Kolmikannan yleiskaava, jossa varaudutaan Parikkalan rajanylityspaikan kansainvälistämiseen. Siinä osoitetaan varmuuden vuoksi laajoja alueita tullin ja rajavartioston käyttöön. Suunnitelma on rakentamispäällikkö Heikki Määttäsen mukaan toistaiseksi hyvin yleisluontoinen, koska rajaviranomaisten tulevia tarpeita ei vielä tiedetä. Tie raja-asemalle tukeutuu tulevaisuudessakin nykyiseen Kolmikannan tiehen.

Parikkalan tekninen lautakunta käsittelee myös Kolmikannan yleiskaavaluonnosta keskiviikkona. Seuraava vaihe on kunnanhallitus,  nähtäville pano ja lausuntopyynnöt.