BarentsObserver: Norja haluaa kumota Venäjän kalantuontikiellon

Norjan kalastajat yrittävät saada Venäjää lopettamaan norjalaisen luonnonkalan tuontikiellon, kertoo nettijulkaisu BarentsObserver. Norjalaisten mielestä on väärin rangaista koko kalastuselinkeinoa muutaman huonon esimerkin vuoksi.

talous
turskaa
Arja Lento / Yle

Venäjä asetti lähes kaiken norjalaisen kalan tuontikieltoon vuodenvaihteessa, kertoo nettijulkaisu BarentsObserver (siirryt toiseen palveluun). Tuontikielto ei koske lohta ja taimenta.

Kielto perustuu yksittäisiin löydöksiin, joissa havaittiin salmonella- ja kolibakteereita norjalaisten maahan tuomasta luonnonkalasta.

Pohjoisnorjalaiset kalastajat yrittävät nyt vedota venäläisviranomaisiin kiellon lopettamiseksi. Norjalaisten mielestä on väärin rangaista koko kalastuselinkeinoa muutaman huonon esimerkin vuoksi.

Finnmarkenin maakuntajohtaja Runar Sjåstad ottaa asian esille, kun hän tapaa Murmanskin maaherran Marina Kovtunin keskiviikkona.

Viime vuonna Norja vei Venäjälle kalaa ja mereneläviä yhteensä lähes 700 miljoonan euron arvosta. Tuontikiellon vuoksi merikalan ja äyriäisten hinnat ovat nousseet Murmanskissa 15-20 prosenttia vuodenvaihteesta.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus