Tanja Poutiainen pahoitteli vääränlaisen saamenpuvun käyttöä

Menestyksekkään alppihiihtouransa saamenpukua muistuttaneessa asussa päättänyt Tanja Poutiainen pahoittelee vääränlaista pukuansa. Erityisesti saamelaiset pahoittivat mielensä Poutiaisen puvusta, sillä se ei ollut oikeanlainen saamenpuku, vaan ainoastaan muistutti sitä.

urheilu
Tanja Poutiainen heiluttaa lapinpuvussa.
EPA / Barbara Gindl
Tanja Poutiainen
Alppihiihtouransa lopettanut Tanja Poutiainen on pahoillaan, että hän juhlisti uransa loppua vääränlainen saamenpuku päällänsä.

Alppihiihtouransa lopettanut Tanja Poutiainen on pahoillaan, että hän juhlisti uransa loppua vääränlainen saamenpuku päällänsä. Saamelaiset pahoittivat mielensä, kun Poutiainen päätti vime viikolla maailmancup-uransa yllään perinteistä saamenpukua muistuttava asu.

– En ole itse saamelainen vaan lappilainen. Tiedän toki, että puku ei ollut aito saamelaispuku. Olen tosi pahoillani, että puku aiheutti mielipahaa joillekin ihmisille, sillä en sitä missään nimessä tarkoittanut, sanoo Aamu-tv:ssä vieraillut Poutiainen.

Hän halusi asullansa korostaa lappilaista alkuperäänsä.

– Ajatukseni ja lähtökohtani oli se, että minä olen Lapista ja Rovaniemeltä, ja olen tosi ylpeä siitä. Esimerkiksi Keski-Euroopassa alppihiihto on iso laji ja halusin tuoda esille, että tullaan kaukaa pohjoisesta ja menestytään maailmalla. Mekin pystytään siihen ja nyt Lapin tyttö lähtee kotiin, kertoo Poutiainen.

Puvusta noussut kohu yllätti Poutiaisen, sillä hänellä ei ollut muuta syytä käyttää pukua kuin ylpeys pohjoisista juuristaan.

– En odottanut, että asiasta nousee näin iso kohu, mutta kuten sanoin, en halunnut missään nimessä loukata asulla ketään, Poutiainen sanoo.