Porin sillan remontissa yllätyksiä

Uusien havaintojen merkitystä siltaremontin sujumiselle ei vielä tiedetä. Ensi viikolla pidetään työmaakokous, jossa tilanne tarkentuu.

liikenne
Porin silta
Jari Laasanen / Yle

Porin vanhan sillan purkamisessa on törmätty odottamattomiin yllätyksiin.

Porinsillan korjaustyöt aloitettiin reilu viikko sitten. Uusien löytöjen vaikutusta siltaremontin aikatauluun ei vielä tiedetä.

– Aikataulu on mennyt vähän pitkäksi. Tässä on vähän enemmän purettavia kerroksia kuin papereiden mukaan oli odotettavissa. Ensi viikolla meillä on tilaajan kanssa työmaakokous, jossa tarkennamme suunnitelmia, Destian työmaapäällikkö Rauno Rekola sanoo.

Porin sillan korjaustyöt maksavat alkuperäisen, hyväksytyn suunnitelman mukaan vajaat kaksi miljoonaa euroa. Siltaremontin on tarkoitus valmistua lokakuun loppuun mennessä. Remontin ajan silta on suljettu moottoriajoneuvoliikenteeltä.

Vanha ja vilkasliikenteinen

Siltaremontin aikana Porissa on tullut esiin muun muassa vanhan läppäsillan rakenteita. Rekolan mukaan sillan remonteissa ei koskaan etukäteen tiedetä aivan tarkasti, mitä purkuvaiheessa löytyy. Tarkennuksia suunnitelmiin joudutaan tekemään lähes aina.

Teräsrakenteinen ja noin 150 metriä pitkä Porin silta vihittiin käyttöön vuonna 1926. Silta oli tuolloin ensimmäinen kiinteä rautasilta Kokemäenjoen yli.

– Remonttiin oli ammattimiehen näkökulmasta korkea aika. Silta vetelee viimeisiään, Destian Rekola sanoo.

Vilkkaan Porin sillan yli on ennen remonttia kulkenut päivittäin yli 10 000 ajoneuvoa.