1. yle.fi
  2. Uutiset

Maratonhiihtäjille riittää lunta Enontekiöllä

Monin paikoin koetellut lumipula ei ulotu Enontekiön ja Norjan Kautokeinon välisille laduille. Laduilla kisataan maratonhiihto Saami Ski Race lauantaina 29. maaliskuuta.

urheilu
Latu Enontekiön Hetassa 18.3.2014.
Latu Enontekiön Hetassa 18.3.2014.Anne Keskitalo-Hohti

Saami Ski Race -maratonhiihtoon on ilmoittautunut yli 220 hiihtäjää, joista puolet on norjalaisia.

- Jatkoimme ilmoittautumista, koska halusimme antaa etelästä tuleville hiihtäjille lisäaikaa kaivaa sukset takaisin varastosta. Mukaan on nyt ilmoittautunut hiihtäjiä kahdeksasta eri maasta, tapahtumasihteeri Anne Keskitalo-Hohti sanoo.

Kisakanslia 90 kilometrin päämatkan hiihtäjille on avoinna Hetassa perjantaina 28.3. sekä kilpailupäivänä 29.3. Perjantaina myös 60 kilometrin hiihtäjät saavat noutaa rintanumeronsa ja hiihtoinfon Hetasta.

- Tänä vuonna haluamme palvella Näkkälästä lähteviä 60 kilometrin hiihtäjiä paremmin, joten heille on hiihtoaamuna kisakanslia Galdotievassa Palojärvessä. Norjan Siebestä lähtevät 30 kilometrin hiihtäjät saavat kilpailunumeronsa ja hiihtoinfon edellisvuosien tapaan kisa-aamuna Sieben lähtöalueelta.

Voitelupalvelu hiihtäjille toimii kisakanslian tuntumassa perjantaina. Kaikilta lähtöalueilta kuljetetaan varusteet maalialueelle Kautokeinoon ja kisapaikkojen välillä on bussikuljetus hiihtäjille. Ladun varrella palvelevat huoltopisteet noin kymmenen kilometrin välein ja maalissa odottaa kuuma poronlihakeitto. Kisajärjestäjät muistuttavat, että vaativien avotunturiolosuhteiden vuoksi hiihtäjien kannattaa varautua lämpimästi pukeutuen ja ottaa mukaan omat juomapullot sekä kunnon aurinkolasit.

Ilmoittautumisaika normaalihinnoin jatkuu ensi lauantaihin saakka, jonka jälkeen jälki-ilmoittautuminen maksaa hieman enemmän.

Saami Ski Race järjestetään nyt viidennen kerran. Kilpailun vastaava järjestäjä on Suomen puolella Hetan Hukat ry ja Norjassa Kautokeino IL.

Lue seuraavaksi