1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Jurassic Rockin promoottori: "Vanha pappila ja iso pelto Saimaan rannalla – Suomen paras festivaalialue"

Mikkeliläinen Jurassic Rock järjestetään ensi kesänä historiallisessa pappilamiljöössä. Festivaalialueen keskelle jää pieteetillä restauroitu Kenkäveron pappila puutarhoineen.

Kuva: Juho Liukkonen / Yle

Muutto Visulahden matkailukeskuksesta Kenkäveron pappilan maille siirtää Jurassic Rockin tunnelmasta toiseen. Festivaalin promoottori Jukka Holmstedt on varma siitä, että muutto vanhaan pappilamiljööseen ja kulttuuripelloille on oikea ratkaisu.

- Toki tämä saattaa aiheuttaa alkuun ihmetystä vakiasiakkaissa, mutta suhtaudun tähän itsevarmasti. Miljööstä saadaan aivan mahtava. Iso nurmikenttä Saimaan rannassa, eihän parempaa festivaalialuetta Suomessa ole, Holmstedt hehkuttaa.

Kenkäveron pappilasta tulee VIP-alue. Alueen läpi kulkeva Pursialankatu suljetaan liikenteeltä ja leirintäalueet sijoitetaan sen molemmin puolin.

- Pursialankadusta tulee Pori Jazz -tyyppinen festivaalikatu, jossa on sirkushuveja ja äksöniä. Festivaalikatuhommasta olen aivan liekeissä, siinä pääsee toteuttamaan muutakin kulttuuritoimintaa kuin musiikkia.

Uusi festivaalipaikka löytyi kaupungilla ajellessa

Tähän saakka Jurassic Rock on järjestetty Visulahden matkailukeskuksen alueella. Festivaalille lähdettiin etsimään uutta kotipaikkaa, kun Visulahti halusi pidentää matkailukauttaan ja pyysi siirtämään festivaaliviikonloppua eteenpäin.

Järjestäjät halusivat kuitenkin pitää kiinni elokuun toisesta viikonlopusta.

- Ulkomailla on samaan aikaan festivaaleja, jotka tukevat ohjelmaamme. Lähdin ajelemaan ympäri kaupunkia ja bongasin Kenkäveron paikan. Ehdotin sitä työryhmälle ja lähdin työstämään asiaan eteenpäin kaupungin kanssa puolitoista vuotta sitten, Jukka Holmstedt kertoo.

Lisäksi Jurassic Rockilla alkoi olla Visulahdessa tilaongelmia, jotka uusi sijainti pappilan mailla ratkaisee. Sekä festivaali- että leirintäalue tulevat olemaan aiempaa suuremmat. 

- Jos maksimia lähdetään katsomaan, niin festivaalialueelle mahtuu ihmisiä 15 000 per päivä. Toki aluetta rajataan myyntien mukaisesti. Ennakkoliput kertovat, että miten aidat asetetaan.

Jurassic Rockista halutaan "fiilikseltään paras festivaali"

Kotimainen festivaalikenttä on muutoksessa ja festivaalien on terävöitettävä profiiliaan menestyäkseen. Holmstedtin mukaan Jurassic Rock tulee uusiutumaan muutenkin kuin sijainnin puolesta. Esimakua saadaan ehkä ensi viikolla, kun festivaali julkistaa lisää esiintyjiä. Toistaiseksi tiedetään, että lavalle nousevat love metal -yhtye HIM ja amerikkalainen irkkupunkia soittava Flogging Molly.

- Isompia julkistuksia on tulossa, koko Suomen mittakaavassa. Hienoja asioita Jurassic Rockille ja koko Mikkelille, lupaa Holmstedt.

Viime vuonna Jurassic Rock taisteli tapahtumajärjestäjä LiveNationin kanssa siitä, kumpi saa System of a Downin esiintymään festivaalilleen. Tämä "sota" on Holmstedin mukaan unohdettu, eikä se ole vaikuttanut tulevan kesän artistikiinnityksiin.

Promoottori kiistää senkin, että Jurassic Rock pyrkisi nousemaan isojen kotimaisten festivaalien joukkoon.

- Ei ole itsetarkoitus, että me ollaan yksi suurimmista. Enemmänkin halutaan profiloida Jurassic Rockia omannäköisenä festivaalina, jossa on hyvä, leppoinen fiilis. Jos joku pitää valita, niin fiilikseltään paras festivaali, Holmstedt linjaa.