Patria odottaa laihempaa vuotta

Patria toteaa, että puolustushankintojen vähentyminen niin Suomessa kuin kansainvälisesti näkyy selvästi Patrian tämän vuoden toiminnassa. Liikevaihdon odotetaan laskevan. Viime vuonna Patrian liikevaihto ja -voitto paranivat edellisvuodesta, mutta tilauskannan kehitys jäi vaisuksi.

talous
Panssariajoneuvo
Patrian esittelemä uusi panssariajoneuvo.Patria

Valtion enemmistöomisteinen puolustusvälinekonserni Patria arvioi, että kuluva vuosi sujuu siltä heikommin kuin viime vuosi. Patria toteaa, että puolustushankintojen vähentyminen niin Suomessa kuin kansainvälisesti näkyy selvästi Patrian tämän vuoden toiminnassa. Liikevaihdon odotetaan laskevan.

Viime vuonna Patrian liikevaihto ja -voitto paranivat edellisvuodesta, mutta tilauskannan kehitys jäi vaisuksi. Viime vuonna Patrian tilauskanta oli hieman alle miljardi euroa, kun se vuonna 2012 oli yli 1,2 miljardia euroa.

Uusia tilauksia Patria sai viime vuonna euroissa mitattuna edellisvuotta enemmän.

Viime vuonna Patrian liikevaihto oli noin 825 miljoonaa euroa ja liikevoitto 97 miljoonaa euroa. Vuotta aiemmin vaihtoa oli tullut 736 miljoonaa ja voittoa 87 miljoonaa euroa.

Patria on ollut viime vuosina otsikoissa kolmeen vientihankkeeseen liittyvien esitutkintojen ja oikeudenkäyntien takia.

Kesäkuun lopussa Turun hovioikeus vahvisti käräjäoikeuden päätöksen ja hylkäsi kaikki Egyptissä toteutettuun tykkien vientihankkeeseen liittyvät lahjussyytteet. Tämän vuoden tammikuussa Kanta-Hämeen käräjäoikeus hylkäsi kaikki lahjussyytteet Slovenian ajoneuvohankkeeseen liittyen. Valtionsyyttäjä on valittanut päätöksestä. Kroatian asian käsittely alkaa toukokuussa.

Suomen valtio omistaa Patriasta noin 73 prosenttia. Loput omistaa kansainvälinen ilmailu- ja puolustusvälinekonserni EADS.