Keskisuomalaisen tulos romahti puoleen

Keskisuomalainen Oyj:n viime vuoden tulos oli 4,8 miljoonaa euroa. Sekä liikevoitto että tulos putosivat rajusti edellisestä vuodesta. Liikevaihto sen sijaan kasvoi Lehtiyhtymä -kaupan myötä.

talous
Toimitusjohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi Yle Keski-Suomen lehtihyllykön edessä.
Keskisuomalaisen toimitusjohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi.Arvo Vuorela / Yle

Keskisuomalaisen tulosta söivät lähinnä sijoitusosakkeiden alaskirjaukset. Ilman niitä tulos olisi ollut edellisen vuoden tasolla. Nyt tulos oli 4,8 miljoonaa euroa, ja romahti puoleen edellisestä vuodesta.

– Operatiivinen tulos ja kassavirta olivat vahvasti positiivisia, ja yhtiön talous on vakaa, toteaa Keskisuomalainen Oyj:n toimitusjohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi yhtiön tilinpäätöstiedotteessa.

Lehtiyhtymän oston myötä Keskisuomalainen -konsernin liikevaihto kasvoi 149,7 miljoonaan euroon, eli yli 40 prosenttia. Kangaskorven mukaan Lehtiyhtymän integrointi Keskisuomalaisen rakenteeseen on sujunut hyvin.

– Jo vuoden 2013 osalta sen tulosvaikutus oli selvästi positiivinen. Lehtiyhtymän kaupunkilehdet tekivät hyvää tulosta ja Lehtiyhtymässä vuonna 2012 läpikäyty tehostamisohjelma laski vuoden 2013 osalta kuluja, Kangaskorpi toteaa Keskisuomalaisen tilinpäätöstiedotteessa.

Keskisuomalainen Oyj:n liikevoittoprosentti on kuitenkin puolittunut vuodesta 2011, ja oli 9,3 prosenttia.

Yhtiö arvioi, että kuluvan vuoden aikana taloudellinen suhdanne pysyy vaikeana, ja mahdollinen käänne tulee aikaisintaan loppuvuodesta. Operatiivisen tuloksensa yhtiö arvioi pysyvän viime vuoden tasolla.

Osingoksi Keskisuomalainen Oyj:n hallitus esittää 40 senttiä osaketta kohden.

Keskisuomalaisen pörssikurssi on laskenut viimeisen vuoden aikana merkittävästi. Ylimmillään Keskisuomalaisen osake maksoi 14,50 euroa, nyt hinta on alle yhdeksän euroa. Kaikkien aikojen korkein hinta Keskisuomalaisen osakkeella on lähes 30 euroa.