Tullattua pakettia joutuu odottamaan nyt pari päivää pidempään

Vuodenvaihteessa muuttunut tullattavien pakettien toimitustapa on hidastanut ulkomailta tilattujen tavaroiden toimitusta asiakkaille. Nyt tavara lähetetään asiakkaalle Vantaalta vasta, kun tullimaksu on maksettu. Esimerkiksi Lappeenrannassa pakettia ei saa enää Mustolan tullista.

Kotimaa
Paketti tullipostissa.
Tulli kerää tänä vuonna arviolta miljoona euroa enemmän arvonlisäveroa.Yle

Tullattavien pakettien toimitus asiakkaille on hidastunut. Esimerkiksi Lappeenrannassa lähetyksen pystyi aikaisemmin noutamaan tullimaksun maksamalla Mustolan tullista, mutta nyt tavara ei enää saavu Mustolaan.

Paketit lähetetäänkin nyt asiakkaille keskitetysti Vantaan Itellan toimipisteestä. Asiakas joutuu näin ollen odottamaan sitä pari päivää pidempään kuin aiemmin.

- Asia ei hoidu enää yhdellä kertaa, vaan nyt se tullataan ensin ja siten odotetaan, että paketti tulee, kertoo Lappeenrannan tullitoimipaikan eli Mustolan tullin vastaava esimies Jari Terävä.

Tulli ei myöskään pysty valvomaan pakettien sisältöjä niin hyvin kuin ennen, koska nyt tulli ei kohtaa asiakasta paketin luovutuksessa.

- Jos epäillään jotain, että tavara ei ole sitä mitä pitää tai siellä on jotain mitä ei saa postissa tuoda, niin pyydämme henkilöt Helsingin päästä tarkastamaan tavarat, sanoo Terävä.