Meressä kelluu kaksi osaa – kadonnutta malesialaiskonetta etsitään nyt Intian valtameren eteläosasta

Toinen satelliittikuvista havaituista koneesta ehkä peräisin olevista osista on pituudeltaan noin 24 metriä. Havainnosta odotetaan nyt uusia, tarkempia satelliittikuvia. Alueelle on lähetetty useita lentokoneita sekä useita laivoja.

Ulkomaat
Topografisen kartan päällä näkyy punainen sädekaari.
Karttapallon päällä oleva punainen viiva osoittaa etsintäkäytävää, johon Malaysian Airlines -lentoyhtiön kadonneen koneen etsinnät nyt suuntautuvat.Malesian pääministerin toimisto / EPA

Lähes kaksi viikkoa sitten kadonneen malesialaiskoneen etsinnät keskittyvät nyt Intian valtameren eteläosaan, jossa on havaittu ainakin kaksi koneesta ehkä peräisin olevaa osaa. Australian mukaan havainto on niin uskottava, että etsinnät on syytä keskittää alueelle.

Alue sijaitsee noin 2 500 kilometriä lounaaseen Australian Perthistä.

Australian viranomaisten mukaan suurempi osista on satelliittikuvan perusteella pituudeltaan noin 24 metriä. Alueella on ilmeisesti lisäksi lukuisia pikkuosia, mutta viranomaiset eivät tässä vaiheessa kerro asiasta tarkemmin.

Kuvat eivät ole niin tarkkoja, että niistä voisi havaita yksityiskohtia. Havainnosta odotetaan nyt uusia, tarkempia satelliittikuvia.

– Kumpikin havaittu osa on melko iso ja kelluu meressä, John Young Australian meriturvallisuusvirastosta sanoi tiedotustilaisuudessa.

Alueelle on lähetetty useita lentokoneita sekä useita laivoja. Huono näkyvyys vaikeuttaa etsintöjä. Australian viranomaiset painottavat, että havaittuja esineitä on vaikea löytää laajalta merialueelta, eivätkä havaitut esineet lopulta välttämättä liity kadonneeseen malesialaiskoneeseen.

Vedensyvyys on etsintäalueella useita tuhansia metrejä.

Malaysia Airlinesin lento Kuala Lumpurista Pekingiin katosi lähes kaksi viikkoa sitten. Boeing 777-200ER -koneessa oli 239 ihmistä.