"Rynkkyä" kanniskellut mies aiheutti poliisioperaation – olikin tulossa airsoft-tapahtumasta

Poliisi sai Kokkolassa lauantaina ilmoituksen, jonka mukaan maastopukuinen mies kantaa rynnäkkökivääriä kaupungin keskustassa. Ilmoitus käynnisti mittavan poliisioperaation. Lopulta kävi ilmi, että mies oli tulossa airsoft-tapahtumasta. Hän sai ohjeet kuljettaa aseen jäljennöstä jatkossa suojapussissa.

ilmiöt

Ilmoitus maastopuvussa rynnäkkökivääriä kanniskelleesta nuoresta miehestä käynnisti tunnin mittaisen operaation, johon osallistui useita poliisipartioita. Poliisi muun muassa jututti tuntomerkkeihin sopivia miehiä, jotka olivat lomalla armeijasta.

Myöhemmin kävi ilmi, että ilmoituksen aiheutanut mies oli osallistunut airsoft-tapahtumaan ja saanut sieltä kyydin lähelle kotiaan. Lyhyen loppumatkan hän oli kuitenkin kävellyt täysin aidon aseen näköisen, peittämättömän replican eli jäljennöksen kanssa.

Poliisi puhutti miestä keskiviikkona ja neuvoi häntä kuljettamaan jatkossa asetta suojapuvussa. Poliisi on myös ollut yhteydessä airsorf-tapahtuman järjestäjiin. He lupasivat myös muistuttaa aseiden oikeasta kuljettamisesta.

Poliisi kiittelee airsoft-väkeä saamastaan avusta ja muistuttaa, että asetta pitää aina kuljettaa asianmukaisesti peitettynä, vaikka kyseessä olisikin esimerkiksi airsoft-ase.

Airsoft on sotapeli, jossa vastustajia ammutaan muovi- tai biokuulia käyttävällä aseella. Yhdistysten järjestämät lauantaipelit ovat järjestäytyneitä, ja pelaajien turvallisuuteen pyritään kiinnittämään huomiota. Joukkueet suorittavat ennalta sovittuja tehtäviä käyttämällä aidon ampuma-aseen näköisiä pelivälineitä. Niiden ammuksina on 6-millisiä, biohajoavia kuulia. Airsoftaseita valmistetaan myös 8-millimetrisille kuulille, mutta niitä näkee harvoin Suomessa.