Saako Vesa Keskinen viedä Hanssin-Jukan Tuuriin?

Hämeenlinnalaisille tuttu sotakonelegenda Hanssin-Jukka on etsinyt itselleen kotia. Nyt kyläkauppias Vesa Keskinen on ilmoittanut haluavansa koneen. Annetaanko koneen mennä vai onko Hanssin-Jukan oikea paikka Hämeenlinnassa?

Vesa Keskinen
Hanssin-Jukka
Ilmasotakoulun killan arkisto

Kyläkauppias Vesa Keskinen on nyt kertonut Iltalehdessä haluavansa koneen. Häneltä löytyy tarvittavat tilat Tuurin uudesta laajennusosasta.

Hämeenlinnasta ei ole löytynyt rahaa Hanssin-Jukan saamiseksi kaupunkiin. Pitääkö Hanssin-Jukan päästä nähtävyydeksi Tuuriin, vai täytyisikö Hämeenlinnasta löytyä parempi paikka? Mitä muistoja sinulla on Hanssin-Jukasta?

Marsalkka Mannerheimiakin kuljettanut DC-2 Hanssin-Jukka on etsinyt kotiaan jo pitkään. Hämeenlinnassa kone toimi 20 vuotta kahviona Rantatorilla linja-autoaseman takana. Kone vietiin pois 80-luvun alussa Tikkakoskelle. Ilmailumuseolla ei ole varoja ison koneen vaatimaan tilaan, eikä niitä ole löytynyt Hämeenlinnastakaan. Hanssin-Jukka on ollut jo pitkään piilossa Ilmavoimien lentokonekorjaamoteltassa. Täysin entisöity sotakone tarvitsee sotamuseon mukaan katetun museotilan.