Tältä näyttää kadonneesta malesialaiskoneesta ehkä peräisin oleva osa

Australia on julkistanut satelliitin ottaman kuvan, joka saattaa esittää meressä kelluvaa lentokoneen osaa.

Ulkomaat
lentokoneen kappale kelluu meressä
Satelliittikuva kappaleesta, joka saattaa olla peräisin kadonneesta malesialaiskoneesta.EPA/Digitalglobe

Australian viranomaiset ovat julkaisseet satelliittikuvan meressä kelluvasta osasta, joka saattaa olla peräisin kadonneesta malesialaiskoneesta. Lähes kaksi viikkoa sitten kadonneen lentokoneen etsinnät on nyt keskitetty alueelle, jolla havaittiin kaksi osaa.

Intian valtameren eteläosassa noin 2 500 kilometriä lounaaseen Australian Perthistä sijaitsevalle alueelle on lähetetty useita lentokoneita ja laivoja varmistamaan löydös. Veden syvyys on etsintäalueella useita tuhansia metrejä.

Australian meriturvallisuusviraston mukaan suurempi kahdesta satelliittikuvan perusteella havaitusta osasta on pituudeltaan noin 24 metriä. Alueella on ilmeisesti lisäksi lukuisia pikkuosia, mutta viranomaiset eivät tässä vaiheessa kerro asiasta tarkemmin.

Australian viranomaiset painottavat, että havaittuja esineitä on vaikea löytää laajalta merialueelta, eivätkä ne lopulta välttämättä liity kadonneeseen malesialaiskoneeseen.

Malaysia Airlinesin lento Kuala Lumpurista Pekingiin katosi lähes kaksi viikkoa sitten. Boeing 777-200ER -koneessa oli 239 ihmistä.