1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Sörnäinen

Kesän katutyöt alkavat hahmottua Helsingissä

Isoimmat kantakaupungin katutyöt tehdään Sörnäisissä, Meilahdessa ja ydinkeskustassa.

Sörnäinen
Mies valvoo katutöitä.
Yle

Katujen myllerrys alkaa olla Helsingissä pian ajankohtaista. Isoja katujen kaivutöitä tehdään Helsingissä tulevana kesänä saman verran kuin edellisinä kesinä. Korjaustarve näyttää kuitenkin olevan laskusuunnassa.

– Viime vuonna avasimme vähemmän katuja kuin edellisenä vuonna, kertoo Helsingin rakennusviraston alueidenvalvontapäällikkö Petri Ojala.

Merkittävimmät kaivutyöt kantakaupungissa kohdistuvat kesällä Sörnäisiin, Meilahteen ja ydinkeskustaan.

Sörnäisten rantatiellä alkaa toukokuussa kaukolämmön perusparannustyömaa. Työt kestävät kesäkuuhun.

Meilahden suunnassa Topeliuksenkadun, Linnakoskenkadun ja Tukholmankadun alueella alkaa huhtikuussa kaukojäähdytysjohton rakentaminen. Työt kestävät lokakuuhun asti.

Kesä-elokuussa kaivutöitä tehdään myös Mannerheimintien ja Helsinginkadun risteyksessä.

– Valitettavasti strategisesti merkittäviä kohteita joudutaan avaamaan. Tämmöisenä aikana, ennen kesälomien alkua töistä saattaa ruuhkanpoikasta aiheutua, sanoo Ojala.

Ojalan mukaan töitä teettävät myös äkilliset työt, joita ei pystytä ennakoimaan.

Helsinki on pyrkinyt vähentämään kaivu-urakoita yhdenmukaistamalla teiden avaamisia. Tarkoituksena on ollut se, että kun kaupunki tekee kadun perusparannustyötä tai uutta katua niin kaikki ongelmat korjataan samalla kertaa. Kadun avaamista uudelleen jostain toisesta syystä pyritään välttämään. Ojalan mukaan tavoitteessa on onnistuttu.

– Tähtäämme siihen, että haitta ja kustannukset pienenisivät.

Lue seuraavaksi