Viron reformipuolue ja sosiaalidemokraatit solmivat hallitussopimuksen

Uuteen hallitukseen näyttää tulevan virolaisittain ennätysmäärä naisia, noin neljännes. Hallitusohjelmassa on muun muassa verottoman ansiotulon alarajan nostaminen.

Ulkomaat

Viron reformipuolue ja sosiaalidemokraattinen puolue ovat allekirjoittaneet hallitussopimuksen. Reformipuolueella on uudessa hallituksessa pääministeri Taavi Rõivasin lisäksi seitsemän ministeriä ja sosiaalidemokraateilla kuusi.

Hallitusohjelmassa on muun muassa verottoman ansiotulon alarajan ja lapsilisien nostaminen sekä työttömyysturvamaksun alentaminen.

Rõivasilla on seitsemän päivää aikaa esitellä hallituksena presidentille, joka nimittää sen virkaansa seuraavien kolmen päivän aikana.

Sosiaalidemokraatit ovat jo julkaisseet oman ministerilistansa. Reformipuolueelta lista on tulossa ensi viikon alussa.

Sosiaalidemokraattien puheenjohtajasta Sven Mikseristä tulee uuden hallituksen puolustusministeri. Salkun saa myös kaksi naista: Urve Palosta tulee talous- ja infrastruktuuriministeri ja Helmen Küttestä sosiaaliministeri.

Mikäli reformipuolueen ministerien joukossa jatkavat nykyiset ympäristöministeri Keit Pentus-Rosimannus ja kulttuuriministeri Urve Tiidus, se nostaisi Viron hallituksen naisministerien osuuden ennätykselliseen neljään 14 ministerin joukossa.