Putin kehottaa Venäjän superrikkaita maksamaan veronsa kotimaahan

Vladimir Putin pyysi venäläisiä miljardöörejä rekisteröimään yhtiönsä Venäjälle ja maksamaan verot kotimaahan. Länsimaat ovat uhanneet Venäjää uusilla sanktioilla.

Ulkomaat
Vladimir Putin.
Sergei Ilnitsky / EPA

Venäjän presidentti Vladimir Putin on kehottanut venäläisiä miljardöörejä maksamaan veronsa kotimaahan.

Presidentti tapasi torstaina Moskovassa Venäjän rikkaimpia ihmisiä ja ilmoitti, että yhtiöt "tulee rekisteröidä Venäjälle ja verot maksaa kotimaahamme".

Länsimaat ovat uhanneet Venäjää uusilla sanktioilla, jos se jatkaa Krimin niemimaan liittämistä itseensä, ja Venäjän uskotaan pelkäävän, että pakotteiden uusi aalto saattaa osua liikemiehiin.

Maanantaina Yhdysvallat ja Euroopan unioni ilmoittivat useiden Krimin konfliktiin liittyvien korkea-arvoisten venäläisten matkustusrajoitteista ja varojen jäädyttämisestä. Suurin osa pakotteiden kohteista ei tosin ollut liikemiehiä, vaan poliitikkoja ja virkamiehiä. Osa heistä teki sanktioista pilkkaa ilmoittamalla, ettei heillä ole ulkomailla varoja, jotka olisivat uhattuna.

Viime viikonloppuna uutisoitiin, että pakotteiden pelossa venäläiset pankit ja suuryritykset ryhtyivät kotiuttamaan varojaan varsinkin Yhdysvalloista toimivista rahoituslaitoksista, ja varsinkin Venäjän superrikkaat olivat menettäneet valtavia rahasummia.

Lähteet: AP