1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Venezuelassa pidätettiin oppositiojohtajia, opiskelijat uhkaavat uusilla protesteilla

Mielenosoitukset ovat laantuneet viime päivinä, mutta opiskelijat ovat ilmoittaneet järjestävänsä uusia protesteja San Cristóbalin ja San Diegon kaupunginjohtajien pidätysten vuoksi.

Ulkomaat

Venezuelassa viikkoja jatkuneen protestoinnin takia on pidätetty kaksi oppositiota edustavaa kaupunginjohtajaa.

Turvallisuuspalvelu pidätti San Cristóbalin kaupunginjohtajan Daniel Ceballosin pääkaupungissa Caracasissa, jossa hän oli osallistumassa opposition kokoukseen. Sisä- ja oikeusministeri Miguel Rodríguez Torresin mukaan Ceballos on sallinut järjettömän väkivallan ja suoranaisesti tukenut sitä.

Mielenosoitusliike alkoi opiskelijoiden liikehdintänä San Cristóbalista helmikuun alussa ja laajeni nopeasti muualle maahan.

Protestoijat syyttävät hallitusta arkensa kurjistamisesta ja korruptiosta. Mielenosoitusten aikana syytelistalle ovat tulleet myös turvallisuuskoneiston kovat otteet. Protestoinnin aikana on kuollut 30 ihmistä.

"Öljyä liekkeihin"

Toinen pidätetyistä on San Diegon kaupunginjohtaja Enzo Scarano. Hänet on määrätty runsaaksi kymmeneksi kuukaudeksi vankeuteen, koska hän ei estänyt mielenosoittajia rakentamasta katusulkuja, kuten oikeus oli käskenyt.

Mielenosoitukset ovat laantuneet viime päivinä, mutta opiskelijat ovat ilmoittaneet järjestävänsä uusia protesteja torstaina Ceballosin ja Scaranon pidätysten vuoksi.

Opposition johtaja Henrique Capriles sanoo presidentti Nicolás Maduron valavan pidätyksillä öljyä liekkeihin. Hän on yksin vastuussa siitä, mitä seuraavaksi tapahtuu, Capriles varoittaa.

Lähteet: AP, AFP