1. yle.fi
  2. Uutiset

Luokanopettajan haave musiikkiteatteriurasta lähti lentoon – nappasi roolin Abba-musikaalista

Lahtelainen Katariina Lantto päätti antaa musiikkiteatterille vielä yhden mahdollisuuden. Rohkeus kannatti, sillä ensi syksynä hänet nähdään Svenska Teaternin Mamma Mia -musikaalissa, johon hänet valittiin liki tuhannen hakijan joukosta.

kulttuuri
Katariina Lantto.
Ei tulevaisuutta kannata liikaa suunnitella - kaikenlaista tapahtuu, miettii musikaaliroolistaan onnellinen Katariina Lantto.Hanna Lumme / Yle

Kasvatustieteen opintojen aikana Katariina Lantto pyrki Teatterikorkeakouluun ja Näyttelijäntyön laitokselle, mutta ovet eivät auenneet. Polte teatterin lavalle ei kuitenkaan hellittänyt.

- Ajattelin, että menen vielä kerran musiikkiteatterilinjalle ja katson josko siitä jotain tulisi. Ja tulihan siitä, myhäilee Lantto.

Lahden ammattikorkeakoulun Musiikki- ja draamainstituutin musiikkiteatterilinjan opiskelija valittiin Mamma Mia -musikaaliin lähes tuhannen hakijan joukosta. Svenska Teaternin suurtuotanto saa ensi-iltansa syksyllä 2015.

- Tämä on aivan mahtavaa, koska olen rämpinyt läpi kaiken maailman kansanopistojen teatterilinjat. On tullut nähtyä kaikenlaisia pienempiä produktioita, joten tuntuu todella hyvältä päästä tällaiseen koneistoon mukaan. Osaan arvostaa sitä nyt ihan eri tavalla, kuvailee Lantto tuntemuksiaan.

"Odotettavissa kunnon kielimonsuuni"

Katariina Lantto on ollut mukana ammattituotannoissa aiemminkin, muun muassa Tampereen Työväen Teatterin Prinsessa musikaalissa ja Sinfonia Lahden Jesus Christ Superstar –konsertissa. Nuori nainen vaikuttaa myös improvisaatioryhmä Täpäräteatterissa.

Pääsy ympäri maailmaa esitetyn Mamma Mia -musikaalin suomalaisversioon merkitsee ennen kaikkea uusia työtilaisuuksia.

Ajattelin, että menen vielä kerran musiikkiteatterilinjalle ja katson josko siitä jotain tulisi. Ja tulihan siitä.

Katariina Lantto

- Eli rahaa, nauraa Lantto.

- Tästä tulee minun työni. Aiemmin se on ollut harrastus, jota kohti olen pyrkinyt.

Mamma Mia -musikaalin harjoitukset alkavat toden teolla toukokuussa. Silloin edessä on muutto entiseen kotikaupunkiin Helsinkiin ja työskentely ruotsin kielellä.

- Odotettavissa on kunnon kielimonsuuni. Ehkä yksi parhaista puolista on, että tässä oppii samalla ruotsin sujuvaksi, Lantto miettii.

Katsoessaan elämäänsä pari vuotta taaksepäin hän ei voi kuin hämmästellä, millaisen käänteen luokanopettajan arki on saanut.

- Koskaan ei voi tietää, mitä tapahtuu. Ei tulevaisuutta kannata liikaa suunnitella - kaikenlaista tapahtuu. Juuri silloin, kun luulee, ettei mitään enää tapahdu, joku soittaa...

24.1.2018 Juttua korjattu. Tarkennettu ajankohtaa, jolloin Lantto haki Teatterikorkeakouluun ja Näyttelijäntyönlaitokselle. Alaotsikossa sanat "lapsuuden haave" korvattu sanalla musiikkiteatteri.

Lue seuraavaksi