Lukon Risto Dufva: "Tämä on vain leikkiä"

Rauman Lukko lähtee pudotuspeleihin suoritusrentouden kautta. Päävalmentaja Risto Dufva sanoo jääkiekon olevan vain leikkiä... leikkiä, jota leikitään täysillä.

urheilu
Jääkiekkoilija lämää kiekon maaliin harjoituksissa
Yle

Rauman Lukko jatkaa ainoana länsirannikon joukkueena huomenna käynnistyviin jääkiekon SM-liigan pudotuspeleihin. Väkevän runkosarjan pelannut Lukko sijoittui lopulta kolmanneksi. Lukon kultakypärä Ville Vahalahti painottaa kuitenkin, että nyt lähdetään taas nollista

- Ehkä me hankalan alun jälkeen saatiin paketti hyvin kasaan ja toteutettiin sitä juttua, mitä lähdettiin hakemaan. Tästä se vasta alkaa. Nyt ollaan saatu hyvät asemat ja lähdetään taistelemaan oikein kunnolla siitä isoimmasta pokaalista, Vahalahti linjaa.

Konkarihyökkääjä takoi hurjat tehot 20 + 32 = 52 voittaen Liigan pistepörssin. Mies on tyytyväinen, että pystyi todistamaan itselleen ja muille olevansa vielä huippupelimies.

- No se oli yllätys, että voitin pistepörssin. Mutta on tässä muitakin kausia ollut 50 pinnan tuntumassa, joten ei siinä mitään sen ihmeempiä ollut.

Enää ei tässä hirveästi ole tehtävissä, eikä pidäkään olla. Hyvä kun pelit alkavat. Tämä on kuitenkin leikki mitä leikitään ja koetetaan leikkiä sitä täysillä.

Risto Dufva

Kaksi vahvaa kotijoukkuetta vastakkain

Raumalaiset saavat vastaansa pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Espoon Bluesin. Joukkueet kohtasivat runkosarjassa kolme kertaa Raumalla ja kaksi kertaa Espoossa. Jokaisen kamppailun voitti kotijoukkue. Päävalmentaja Risto Dufva ei kuitenkaan halua korostaa kotiedun merkitystä liikaa.

- Mun mielestä ensimmäisessä pelissä sillä ei ole juuri merkitystä, kuitenkin molemmat virittävät jousensa siihen malliin, että se voi olla jopa taakka. Mutta koetetaan käsitellä se oikein joukkueen kanssa. Siitä lähdetään ja lauantaina isketään heti toistamiseen Espoossa.

Mikäli päävalmentajan opit menevät perille, niin nähdään pudotuspeleissä vapautunut raumalaismiehistö. Mailan puristaminen pyritään välttämään oikeanlaisella suhtautumisella jääkiekkoon.

- Vanhan sotapäällikkön sanoin: arpa on heitetty. Enää ei tässä hirveästi ole tehtävissä, eikä pidäkään olla. Hyvä kun pelit alkavat. Tämä on kuitenkin leikki mitä leikitään ja koetetaan leikkiä sitä täysillä.