Yhdysvaltalaiset senaattorit ylpeilivät Venäjän pakotelistalle joutumisesta

Muun muassa edustajainhuoneen republikaaninen puhemies John Boehner sanoi olevansa ylpeä siitä, että on niiden henkilöiden listalla, jotka haluavat vastustaa Venäjän presidentin Vladimir Putinin aggressiota.

Ulkomaat

Venäjän pakotelistalle joutuneet yhdysvaltalaispoliitikot ovat vitsailleet heille määrätylle matkustuskiellolle ja sanoneet olevansa ylpeitä valitsemisestaan pakotelistalle.

Venäjä ilmoitti heti Yhdysvaltain uuden pakotepäätöksen jälkeen, että se kieltää yhdeksältä yhdysvaltalaiselta pääsyn Venäjälle.

Pakotelistalle joutuivat presidentti Barack Obaman avustajat Caroline Atkinson, Daniel Pfeiffer ja Benjamin Rhodes sekä senaatin enemmistöjohtaja Harry Reid, edustajainhuoneen puhemies John Boehner, senaatin ulkoasiankomitean puheenjohtaja Robert Menendez ja senaattorit Mary Landrieu, John McCain ja Daniel Coats.

- Tämä tarkoittanee, että kevätlomani Siperiassa on peruttu, kommentoi Kremlin kiivaana arvostelijana tunnettu republikaanisenaattori John McCain.

Hän vakuutti, ettei koskaan lopeta työskentelyä Ukrainan, Krim mukaan lukien, vapauden, itsenäisyyden ja taloudellisen yhtenäisyyden puolesta. McCain vieraili Ukrainassa viime viikonloppuna yhdessä muiden senaattorien kanssa.

Yhdysvaltain ulkoministeriön tiedottaja Jen Psaki puhui listalla olemisesta ylpeyden aiheena ja viittasi sen puolustamiseen, mitä Yhdysvallat pitää oikeana, eli Ukrainan alueellisen yhtenäisyyden säilyttämistä.

- Olen tietysti henkilökohtaisesti pettynyt siitä, etten voi lomailla Venäjällä Ben Rhodesin ja Dan Pfeifferin kanssa, vitsaili Psaki, joka ei itse ole pakotelistalla.

Republikaani Boehner sanoi olevansa ylpeä siitä, että on niiden henkilöiden listalla, jotka haluavat vastustaa Venäjän presidentin Vladimir Putinin aggressiota.

Menendez sanoi, että Putinin toim vievät meidät takaisin Kylmän sodan aikakauden aggressioon ja vihamielisyyteen.

Niin ei tarvitsisi olla, mutta jos Ukrainan kansan, sen vapauden, demokratian ja suvereenisuuden puolustaminen tarkoittaa joutumistani pakotelistalle, olkoon niin, demokraattista puolueetta edustava Menendez sanoi Twitterissä.

Republikaaninen senaattori Daniel Coats twiittasi, että hän pitää kunniana listalla olemista.

Lähteet: AFP