Vedenjakeluvarmuus palautuu pian ennalleen Hämeenlinnan itäpuolella

Kylmälahden vedenottamolta Vanajan kirkon suuntaan lähtenyt vesiputki hajosi viime syksynä ja sen vuoksi vedenottamo on ollut poissa pelistä siitä lähtien. Nyt korjaustyöt ovat edenneet niin pitkälle, että Kylmälahdesta saadaan taas pian vettä kaupunkilaisille.

vedenottamot
Vesiputkia vedenottamossa.
Ari Haimakainen / Yle

Hämeenlinnan itäpuolen vedenjakeluvarmuus palautuu pian ennalleen, kun Kylmälahden vedenottamo Hämeenlinnassa saadaan uudestaan käyttöön ensi kuun alkupuolella. Vedenottamo on ollut pois käytöstä reilun puolen vuoden ajan ottamolta lähteneen putken rikkoontumisen vuoksi.

Putken korjaustyöt saadaan valmiiksi tässä kuussa, jonka jälkeen aloitetaan huuhtelu ja tehdään käyttöönottotarkastukset. Kolmostien ja kymppitien risteyksen läheisyydessä sijaitsevan vedenottamon saaminen takaisin käyttöön kohentaa Hämeenlinnan vedenjakelun varmuutta, sanoo HS-Veden putkimestari Kim Westerholm.

– Se parantaa aivan oleellisesti veden toimitusvarmuutta kaupungin itäpuolelle. Tällä hetkellä se on ollut käytännössä kahden tai kolmen linjan varassa, jotka ovat huomattavasti pienempiä kuin tämä linja, joka nyt on saneerauksessa eli veden toimitusvarmuus paranee ja veden riittävyyskin mahdollisessa ongelmatilanteessa.

Vilkkaasti liikennöityjen teiden aiheuttamaa ympäristöriskiä pohjavedelle ja vedenottamolle pienennettiin merkittävästi, kun Hattelmalan risteysalueelle rakennettiin suojaukset kolmisen vuotta sitten.