”En tarvitse parisuhdetta ollakseni onnellinen”

Hyvä parisuhde perustuu toisen arvostamiseen, luottamukseen ja joustamiseen, sanovat nettikeskustelijat. Heidän mukaansa suhteen voivat kaataa epärealistiset odotukset ja liian hattarainen käsitys yhteiselosta. Osa keskustelijoista huomauttaa myös, etteivät tarvitse parisuhdetta ollakseen onnellisia.

- Pidän parisuhteeni onnellisena pitämällä omat odotukset ja vaatimukset parisuhteessa kohtuulllisena. Suuret vaatimukset ja odotukset aiheuttavat pettymyksen. Täydellistä parisuhdetta ei ole. Parempia ja huonompi kylläkin, vastaa nimimerkki_ Rakkauteen_, kun kysyimme nettikeskustelijoilta, miten he pitävät parisuhteensa onnellisena ja mikä suhteen voi kaataa.

Moni keskustelija luettelee liudan arkisia tekijöitä, jotka heidän mielestään ovat suhteen toimimisen kannalta keskeisiä. NimimerkkiPitkä liittokirjoittaa, että on oleellista arvostaa puolisoa ja muistaa, ettei kukaan ole virheetön.

Liiton ilmapiirin on oltava sellainen, että kaikista asioista pystytään puhumaan.

Nimimerkki Pitkä liitto

- Liiton ilmapiirin on oltava sellainen, että kaikista asioista pystytään puhumaan, hän sanoo.

- Läsnäoloa, samanhenkisyyttä, jossa kuljetaan yhdessä käsi kädessä toisistaan huolta pitäen avoimesti rakastaen itseä ja toista sekä jakamalla elämänsä toisen kanssa, jatkaa nimimerkki Juuri niin se on.

Platon-nimimerkillä keskustelua kommentoinut sanoo, että puolison tulee olla myös paras ystävä.

- Puolisoaan pitää ajatella ystävänä, jolle avaudutaan kaikista asioista – myös parisuhteesta. Sen voi tehdä ilman, että parisuhteen intohimo kärsii. Kun kumppani on sydänystävä, mustasukkaisuus ja kateellisuus selättyvät. Eihän kukaan vahdi parasta ystävääkään tai tivaa, minne tämä menee ja kenen kanssa. Luottamus ja rehellisyys ovat päivänselvyyksiä.

Onni ei löydy pakottamalla

Osa keskustelijoista kyseenalaistaa keskustelun lähtökohdan toteamalla, että eivät tarvitse parisuhdetta ollakseen onnellisia.

- Yleinen ilmapiiri korostaa voimakkaasti onnellisuuden hakemista vaikka lasten kustannuksella, mikä on pahimmillaan puhdasta hedonismia. Vaikka on kauhutarinoita väkivaltaisista ja alkoholisoituneista aviomiehistä, niin suurin osa lienee kuitenkin näitä ratkaisuja, joissa useimmiten naisosapuoli päättää suhteen petyttyään miehensä kohteluun itseään kohtaan, kirjoittaa nimimerkki Ero käynnissä.

- En tarvitse parisuhdetta ollakseni onnellinen, toteaaSirpale.

Yleinen ilmapiiri korostaa voimakkaasti onnellisuuden hakemista vaikka lasten kustannuksella, mikä on pahimmillaan puhdasta hedonismia.

Ero käynnissä

Nimimerkki Teekutsuliike boikotissa uskoo, että avioliitto ei instituutiona enää toimi.

- Sitoutuminen ihmissuhteeseen voi perustua vain aitoon vapaaehtoisuuteen, eikä ketään kannata eikä pidä väkisin tehdä osaksi elämäänsä, jos aito sydämenyhteys puuttuu. Ulkoiset asiat ja varsinkin materia eivät riitä syyksi pysyä yhdessä. Se on elämän haaskausta.

Myös Tunteeton kommentoi, ettei edes toimivan parisuhteen löytäminen aina onnistu.

- Vastaan rehellisesti, että en osaa enkä ikinä ole ollut toimivassa parisuhteessa, ainakaan alkuhuuman jälkeen. Vikaa on varmasti molemmin puolin. Parisuhde ei jaksa edes kiinnostaa. Usein olen miettinyt, onkohan itsessä jotain vikaa, kun ei koe kaipuuta mihinkään.