1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. musiikki

Suomalainen huipputuottaja kovassa seurassa: Justin Bieber, 50 Cent ja nyt Kylie

Vuoden tuottajan Emma-palkinnon saanut Henri Lanz haaveilee Grammy-palkinnosta.

musiikki
Henri Lanz
Tuottaja Henri Lanz eli MGIYle

Los Angelesissa asuva musiikkituottaja Henri Lanz, taiteilijanimeltään MGI, on käymässä Suomessa muutaman viikon ajan. Aiemmin tässä kuussa hän kävi pokkaamassa parhaan tuottajan pystin Emma-gaalassa. Sen jälkeen kiirettä on riittänyt.

Monet artistit haluavat juuri hänet tuottamaan levyjään tai kirjoittamaan niille biisejä.

– Paljon on biisejä tulossa. Kehitellään paljon uusia artisteja sekä täällä että ulkomailla, Lanz kertoo.

Tulevista musiikkiprojekteista hän ei kuitenkaan voi paljastaa sen enempää.

Amerikkalaisen röyhkeyden opettelua

Lahdesta kotoisin oleva Lanz aloitti musiikin tuottamisen vuosituhannen vaihteessa hip hopin parissa. Hän oli tuottamassa esimerkiksi Cheekin ensimmäistä albumia Avaimet mun kulmille.

Seitsemän vuotta sitten Henri Lanz lähti Yhdysvaltoihin kokeilemaan siipiään. Siellä musiikkipiireihin pääseminen vaati hieman kyynärpäitäkin.

– Minulla ei ole hirveästi perusluonteessa sellaista supliikkia tai sosiaalista röyhkeyttä. Se on ollut amerikkalaisen röyhkeyden opettelua. Ja sitä, että osaa verkostoitua.

Sittemmin Lanz on päässyt tekemään kappaleita maailmantähdille, kuten Justin Bieberille ja 50 Centille. Suurimpana saavutuksenaan hän pitää kappaleen päätymistä tuoreelle Kylie Minoguen levylle.

– Se on ehdottomasti viimeisin näyttö minulle siitä, että kova duuni kantaa hedelmää, Lanz virnistää.

Suomen ensimmäinen Grammy-voittaja?

Henri Lanzin musiikkituotannon jälki kuuluu vahvasti myös Suomessa. Hän on viime aikoina tuottanut esimerkiksi Robinia, Redramaa ja Jannaa.

Suomalainen musiikkikenttä näyttää maailmalta käsin varsin virkeältä.

– Uusia kykyjä ja artisteja on tullut rohkeammin esiin ja levy-yhtiöt ovat rohkeampia nykyään. Sanoisin, että kaikki on mennyt parempaan ja monipuolisempaan suuntaan.

Jalansijan saaminen Yhdysvalloissa oli Henri Lanzin yksi uran tavoitteista. Nyt se on jo saavutettu. Yksi kaukainen unelma kuitenkin löytyy – Grammy-palkinnon voittaminen.

– Sinne on matkaa tietysti, mutta se on tientynlainen haave. Sinne tähdätään.

Lue seuraavaksi