Maavyöry murskasi asuintaloja Yhdysvalloissa

Maamassa rusensi alleen kuusi taloa Oson pikkukaupungissa Washingtonissa. Kolme ihmistä kuoli ja kahdeksan loukkaantui. Piirikuntaa uhkaavat myös vakavat tulvat.

Kuva: Washington State Patrol

Washingtonin osavaltiossa Yhdysvalloissa kolme ihmistä on kuollut ja ainakin kahdeksan loukkaantunut, kun suuri maavyöry murskasi täysin kuusi asuintaloa. Raunioista kuluu edelleen avunhuutoja, pelastustyöntekijät kertovat. 

Loukkaantuneista puolen vuoden ikäinen poika ja kaksi muuta ihmistä ovat kriittisessä tilassa. 

Maamassan alle Snohomishin piirikunnassa Oson pikkukaupungissa jäi talojen lisäksi myös pitkä tieosuus, mikä katkaisi yhteyden Arlingtonin kaupunkiin. Tien raivauksen uskotaan vievän viikon. Myös Stillaguamishjoki tukkeutui vyörystä.

Puita ja kivenlohkareita mukaansa temmannut vyöry oli leveydeltään yli 40 metriä ja syvyydeltään 55 metriä.

Tiellä ollut autoilija kertoo The Daily Herald -lehdessä ehtineensä hädin tuskin jarruttaa nähdessään valtavan maamassan lähestyvän. Vyöry oli ohi kolmessa sekunnissa, hän kertoo.

Viranomaiset uskovat, että vyöryn syynä olivat rankat sateet, jotka ovat nostaneet pohjaveden pinnan korkealle.

Piirikuntaan on nyt annettu varoitus myös äkillisistä tulvista, ja North Forkin tulvatasangolla asuvia on kehotettu siirtymään ylävälle maalle. Piirikunnan edustajan mukaan alueella on jopa katastrofaalisen pahan tulvan vaara.