Sipilä: Isänmaan etu vaati opposition apua

Hallituksen edustajien lisäksi myös oppositiojohtajat hehkuttivat sote-uudistuksen lopullista muotoa suurena, vuosikymmeniä kestävänä terveydenhuollon uudistuksena.

Kotimaa
Juha Sipilä

Oppositiojohtajat kehuivat tänään saavutettua sote-sopua lähes yhtä voimakkain ylisanoin kuin hallituksen edustajat.

– Olen iloinen siitä, että hallitus ja oppositio pystyvät tekemään tällaisen päätöksen, joka on hyvinvointimme kannalta tärkeä. Suomi ja suomalaiset tarvitsevat tätä uudistusta, ilmaisi perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini.

Timo Soini
Yle

Soinin mukaan opposition liikkumavara neuvotteluissa oli hallitusta suppeampi, mutta vaikeasta tilanteesta huolimatta sopu saavutettiin kovan työn kautta.

– Kun painetaan muutama päivä yötä päivää, niin tulosta tulee. Nyt turvataan lähipalvelut ja se, että ihmiset saavat hoitoa. Tämä on todella merkittävä uudistus, joka varmistaa sekä julkisen että yksityisen terveydenhuollon tulevaisuuden tässä maassa, Soini sanoo.

Sipilä: Ajattelimme maan parasta

Myös keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä kertoo olevansa tyytyväinen saavutettuun sopuun.

– Uusi ratkaisu on uusi suomalainen sote-malli, joka on eurooppalaisessakin mittakaavassa ainutlaatuinen. Olen tyytyväinen siihen, että laihan kompromissin sijaan lähdettiin hakemaan vuosikymmeniä kestävää todellista uudistusta, Sipilä sanoo.

Sipilän mukaan oppositio suostui yhteistyöhön asiassa hallituksen kanssa, koska maan etu edellytti sitä.

– Joskus isänmaan etu vaatii sitä, että oppositio auttaa hallituksen isojen asioiden yli. Keskusta ajatteli tässä maan parasta. Malli vastaa keskustan olennaisia vaatimuksia esimerkiksi kuntien työnjaosta, Sipilä sanoo.