Noin 18 yhä kateissa maavyöryn jäljiltä Yhdysvalloissa

Kateissa olevien ihmisten määrä on epätarkka, sillä viranomaiset eivät tiedä, kuinka paljon valtatiellä liikkui ihmisiä.

Maavyöry tuhosi useita koteja ja tappoi ainakin kolme ihmistä Washingtonin osavaltiossa Yhdysvalloissa 22. maaliskuuta 2014. Kuva: Washingtonin osavaltion poliisi / EPA

Noin 18 ihmistä on yhä kateissa suuren maavyöryn jäljiltä Washingtonin osavaltiossa Yhdysvalloissa. Ainakin neljä ihmistä kuoli ja kahdeksan loukkaantui vyöryssä, joka peitti alleen 2,6 neliökilometrin pinta-alan.

Kateissa olevien ihmisten määrä on epätarkka, sillä viranomaiset eivät tiedä, kuinka paljon valtatiellä liikkui ihmisiä. Maavyöry hautasi alleen 30 taloa ja noin 1,5 kilometrin pätkän valtatie 530:stä. Mutamassat ovat jopa 18 metrin paksuisia.

– Epäilemme, että siellä [maavyöryalueella] on ihmisiä, mutta on aivan liian vaarallista lähettää mutavyöryyn pelastustyöntekijöitä, pelastuspäällikkö Travis Hots sanoi.

Eloonjääneitä etsitään sunnuntaina helikopterien avulla. Viranomaiset yrittävät myös ratkaista, kuinka pelastustyöntekijät voisivat työskennellä vyöryalueen päällä turvallisesti. Pelastuspäällikön mukaan muta on kuin "juoksuhiekkaa".

Maavyöry tapahtui Oson pikkukaupungin lähellä, noin 90 kilometriä Seattlesta pohjoiseen kello 11 aamupäivällä paikallista aikaa.