Lehti: Seuraava Naton pääsihteeri on norjalainen

Norjan entinen pääministeri Jens Stoltenberg on vahvin ehdokas sotilaliitto Naton seuraavaksi pääsihteeriksi, kertoo sanomalehti Aftenposten.

Norjan entinen pääministeri Jens Stoltenberg on nousemassa Naton seuraavaksi pääsihteeriksi, kertoo norjalainen sanomalehti Aftenposten (siirryt toiseen palveluun).

Lehden tietojen mukaan kaikki suurvallat tukevat Stoltenbergin valintaa, joka vahvistettaisiin mahdollisesti jo ensi viikolla.

Britannian pääministeri David Cameron ja Ranskan presidentti Francois Hollande ovat Aftenpostenin tietojen mukaan ilmaisseet tukensa Stoltenbergille. Jo aiemmin on ollut tiedossa, että Yhdysvallat ja Saksa kannattavat norjalaista sosiaalidemokraattiehdokasta, lehti kertoo.

Stoltenbergin kilpailijoina Naton nykyisen pääsihteerin, tanskalaisen Anders Fogh Rasmussenin seuraajaksi on mainittu mm. Italian entinen ulkoministeri ja EU-komissaari Franco Frattini ja Puolan ulkoministeri Radoslaw Sikroski. Myös EU-komission puheenjohtajan Jose Manuel Barroson nimi on nostettu esiin.

Stoltenberg ei halua kommentoida lehden tietoja, ei myöskään hänen edustamansa Norjan työväenpuolue.