Bottaksen nälkä kasvaa: "Paikka palkintopallilla on urani seuraava askel"

F1-kauden avauksessa kyntensä näyttänyt Valtteri Bottas uskoo tämän kauden muuttavan hänen uransa suunnan. Auto, tiimi ja kuljettaja toimivat nyt yhdessä, hän kehuu. Nyt mahdollisuudet palkintopallille ovat viimein realistiset, nastolalainen sanoo.

urheilu
Valtteri Bottas
EPA

Nastolalainen formulakuljettaja Valtteri Bottas uskoo olevansa jatkossa yhä tiukemmin kiinni kilpailussa palkintopallisijoituksista. Viime kauden jälkeen eturivin kuskien joukkoon noussut Bottas kertoo sekä auton että Williamsin tiimin olevan tänä vuonna entistä kilpailukykyisempiä.

- Näyttää siltä, että autolla pystyy taistelemaan palkintopallisijoista. Ikinä ei kuitenkaan tiedä, mitä kisassa tapahtuu. Mercedeksen autot ovat liiankin nopeita. Jos tulee keskeytyksiä, voi päästä taistelemaan jopa ykkössijasta. Jos pääsisin palkintopallille tänä vuonna, se olisi hyvä steppi (suom. askel) urallani.

Kauden avauskilpailussa Australiassa Bottas sijoittui viidenneksi. Seuraava näytönpaikka on tulevana viikonloppuna Malesiassa.

Näytönpaikka Malesiassa

Bottas matkusti seuraavalle kisa-areenalle heti Australian kilpailun jälkeen totutellakseen kuumankosteaan ilmastoon.

- Pystyin välttämään aikaerot ja ehdin tottua säähän. Lämmintä on yli 30 astetta. Kuumuuden takia tämä on yksi rankimmista kisaviikonlopuista.

Nastolalaiskuljettajan suhtautuminen omiin mahdollisuuksiinsa on selvästi muuttunut viime kaudesta. Hän kertoo nälän kasvaneen, koska monen tekijän summana nyt on realistista taistella huippusijoituksista.

Kuumuuden takia tämä on yksi rankimmista kisaviikonlopuista.

Valtteri Bottas

- Tällä kaudella fiilis on ihan eri kuin viime kaudella. Voin viimein ajaa kunnolla kilpaa. Siksi täällä ollaan. Haluan saada autosta sata prosenttia irti ja onnistua hyvin. Uskon, että pystyn loppuvuonna taistelemaan samoista tai jopa paremmista sijoituksista kuin nyt, Bottas sanoo.

Vaikka olosuhteet tulevassa Malesian kisassa ovat rankat, hän tähtää nappisuoritukseen jo nyt.

- Haen maksimisuoritusta. Kun puhallamme kaikki yhteen hiileen, uskon sen olevan mahdollista. Viime vuonna Malesia sopi autolle paremmin kuin Melbourne, mutta nyt autot ovat erilaisia, joten on vaikea sanoa etukäteen, miten kisa menee.