Superpesikseen korvanapit aikaisintaan kaudelle 2015

Superpesiksessä tuskin nähdään korvanappeja vielä tulevana kesänä. Superpesiksen virallinen kanta tulee myöhemmin, mutta toimitusjohtaja Jussi Pyysalo toteaa, että tämä kesä tulee liian nopeasti isolle muutokselle.

urheilu
vimpeliläinen pesäpalloilija syöksyy pesälle
Merja Siirilä / YLE

Superpesiksen johto, pelinjohtajat ja tuomarit keskustelivat korvanappien käyttöönotosta pesäpallon pääsarjaan viime viikonloppuna. Virallista päätöstä kokouksessa ei tehty, keskustelu oli vilkasta puolesta ja vastaan, mutta lopputulema lienee tämä:

– Pitäisi ensin kunnolla kokeilla eli tuskin tulevat käyttöön vielä tänä kesänä, toteaa Superpesiksen toimitusjohtaja Jussi Pyysalo.

Nyt korvanappeja ovat kokeilleet lähinnä Kouvolan Pallonlyöjien joukkue. Kyseessä on siis malli, joka on napattu amerikkalaisen jalkapallon NFL:stä. Pelinjohtaja voisi antaa ulkokentän pelaajille komentoja korvanapin kautta. Korvanappisysteemi voisi tulla ensi alkuun myös tuomareiden käyttöön.

– Se voisi olla mielenkiintoinen tekninen kehitys pesäpallolle. Kustannukset kuitenkin pitäisi ensin laskea ja saada kokemuksia. Näin juuri ennen kauden alkua ei tällaista muutosta voi tehdä, se oli se keskeisin argumentti, tiivistää Pyysalo.

Seuraavan kerran samalla kokoonpanolla ollaan koolla ensi tammikuussa (2015), jolloin asiasta saatetaan jo päättääkin. Toivon mukaan myös kokemuksia on saatu lisää.

Korvanappikokeiluja tehtiin mm. Seinäjoen Maila-Jusseissa 1980-luvun lopulla. Tuolloin pesäpalloliitto kielsi niiden käytön.