Sähkökatko kiusaa Riihimäellä, Lopella ja Janakkalassa

Varhain iltapäivällä sähköttä on noin 8 000 Fortumin asiakasta Riihimäen pohjoisosissa sekä Lopen ja eteläisen Janakkalan alueella. Fortumin mukaan katkos johtuu viasta kantaverkossa, ja sen selvittely on parhaillaan menossa. Sähköt saattavat palautua noin klo 13.

Kotimaa

Laaja sähkökatko Fortumin alueella koettelee parhaillaan Riihimäen seutua.

Vika verkossa on alkanut ennen puoltapäivää ja saattaa jatkua vielä noin klo 13 saakka.

Käyttöpäällikkö Jörgen Dahlqvist Fortumista kertoo, että vika on kantaverkon sähkönjaossa, mutta puolenpäivän jälkeen hän ei vielä osannut sanoa mikä on aiheuttanut vian. Dahlqvistin mukaan Fortum palauttaa asiakkaille sähköjä varajärjestelmien avulla.

Enimmillään Riihimäen, Lopen, Hausjärven ja eteläisen Janakkalan alueella oli yli 15 000 asiakasta ilman sähköä. Vika-alue on ulottunut suunnilleen Lopen Läyliäisistä pohjoisen Riihimäen kautta eteläiseen Janakkalaan ja Hausjärven länsiosiin.

Varhain iltapäivällä sähköttä oli noin 8 000 tuhatta asiakasta kahdella vika-alueella, Riihimäen pohjoisosissa sekä lännempänä Lopen - Janakkalan -seudulla.

Lisäys klo 13.30: Riihimäen kaupunkialueella viat on saatu korjattua paria asiakasta lukuun ottamatta. Sen sijaan Lopella ja osin Janakkalan eteläosassa sähköttä on edelleen vajaa 3 000 taloutta.