Ouluun tulossa satoja graffiteja – video

Oulun kaupungissa aiotaan saada aikaan mittava katutaiteen kokoelma. Petteri Parhin aloitteesta käynnistyneen hankkeen tavoitteena on saada kaupunkiin satoja katutaideteoksia. Ensimmäinen uusi taidekohde syntyi viikonvaihteessa sillan tukirakenteisiin

kuvataide
Oulu; Katutaide; graffiti
Kolmen taitelijan teos löytyy Oulusta Kemintien varrelta. Timo Nykyri tutustui teokseen.

Oulussa on tavoitteena tuoda kaupunkiin uutta ilmettä ja väriä katutaiteen avulla. Ensimmäisen teoksen tekivät yhteistyönä ruotsalainen Ruskig (Pärra Andreasson), norjalainen Writingmotor (Stig Olav Tony Fredriksson) sekä suomalainen Sofia Waara. Teos syntyi Kemintien ylittävän Paulaharjuntien sillan tukirakenteisiin.

Taidepinnat kaupunkilaisten käytössä

Katutaiteen toteuttamispaikkoina toimivat "taidepinnat", jotka ovat tarkoitusta varten vuokrattuja julkisia pintoja – esimerkiksi alikulkukäytäviä tai rakennusten seinäpintoja. Taidepinnat ovat kaupunkilaisten käytössä katutaiteen tekemistä varten, ja ne muodostavat kokonaisuutena ympärivuotisen katutaidenäyttelyn kaikkien kaupunkilaisten nähtäville.

Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalvelut on hakenut toiminnalle tarvittavat luvat. Jatkossa taidetta voi tehdä kuka tahansa, joka vuokraa sovittuja ehtoja vastaan taidepinnan itselleen määräajaksi.