1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ylen aamu

Lähetä kuva: Millaisia neuvostoesineitä sinulla on?

Lähes jokaisesta kodista löytyy jokin Neuvostoliitosta peräisin oleva esine. Millaisia neuvostoesineitä sinulla on? Lähetä meille kuva tai julkaise se sosiaalisessa mediassa tunnisteella #neuvostoesine. Kuvia koostetaan Yle Uutisten nettisivuille ja näytetään torstaina Ylen aamu-tv:ssa.

Maatuskanukkeja. Kuva: YLE

Neuvostoliitosta peräisin olevat esineet kuuluvat monen suomalaisen lapsuusmuistoihin ja arkeen nykyäänkin. Tänään avatussa Suomen Lelumuseo Hevosenkengän näyttelyssä Miška ja minä - Leikkikaluaarteita itänaapurista muistellaan suomalaisillekin tuttuja leluja itänaapurista, kuten vuoden 1980 Moskovan kesäolympialaisten maskottikarhua Miškaa.

Millaisia neuvostoesineitä sinulla on? Ehkä kotonasi on Neuvostoliitosta peräisin oleva maatuskakokoelma, leikkikaluja tai kenties käyttöesineitä, kuten posliinia tai emaliastioita? Vai onko vaatekaapissasi kenties neuvostoaikaisia vaatteita?

Julkaise kuva Neuvostoliitosta peräisin olevasta esineestä Instagramissa tai Twitterissä tunnisteella #neuvostoesine tai lähetä kuva sähköpostitse osoitteeseen somedeski@yle.fi.

Kuvia koostetaan Yle Uutisten nettisivuille ja näytetään torstaina 27.3. Ylen aamu-tv:ssa. Ylellä on oikeus käyttää kuvia kaikissa välineissä.