Yli 20 ihmistä loukkaantui mellakoissa "Kauhujen talon" ulkopuolella Nigeriassa

Talosta löytyi viime lauantaina useita luurankoja ja mätäneviä ihmisruumiita. Lisäksi talossa oli 15 pahasti aliravittua ihmistä, jotka oli kahlittu kiinni toisiinsa.

Väkijoukko mellakoi maanantaina "Kauhujen taloksi" nimetyn hylätyn rakennuksen ympäristössä Ibadanin kaupungissa Nigeriassa. Ainakin 20 ihmistä loukkaantui ja 12 ajoneuvoa vahingoittui mellakassa.

Rähinä sai alkunsa, kun poliisi esti noin 50 kepein ja viidakkoveitsin aseistautuneen henkilön pääsyn talolle, jota poliisi tutkii rikospaikkana, kertoo uutistoimisto AFP:n kirjeenvaihtaja.

AFP:n mukaan talosta löytyi viime lauantaina useita luurankoja ja mätäneviä ihmisruumiita. Lisäksi talossa oli 15 pahasti aliravittua ihmistä, jotka oli kahlittu kiinni toisiinsa.

– Haluamme pelastaa toverimme, jotka ovat yhä maan alla ja huutavat apua. Mutta poliisit sanovat ei ja me olemme vihaisia, yksi mellakoijista kertoi AFP:lle.

Rikospaikka kuin kauhuelokuvasta

Huonokuntoinen yksikerroksinen talo on ollut poliisin eristämä siitä lähtien, kun karmeudet paljastuivat lauantaina.

Paikalliset asukkaat kertoivat AFP:lle, että he luulivat talon olevan rakennusyrityksen toimisto. Talo sijaitsee alle kilometrin päässä Lagosin ja Ibadanin väliseltä valtatieltä. Talon ympäristössä on ainakin viisi ruostunutta traktoria ja tusina muuta ajoneuvoa.                 

– Olimme jo pitkän aikaa havainneet liikettä tällä alueella ja tehneet ilmoituksen turvamiehille. Mutta he eivät reagoineet asiaan, paikallisen yhteisön johtaja Isiaka Bello kertoi AFP:lle.

AFP:n toimittajan mukaan talon sisällä oli kaamea löyhkä ja parvittain kärpäsiä. Paikalle kerääntyneet ihmiset joutuivat peittämään nenänsä ja suunsa hajun vuoksi.

Kahdeksanhuoneisen talon lattiat olivat veren tahrimat. Talosta löytyi uhrien henkilökohtaista omaisuutta kuten vaatteita ja pankkikortteja.

Rituaalimurhat siepattujen uhkana

Poliisi ei ole vielä kertonut julkisuuteen yhtään teoriaa siitä, miksi talossa oli useita ihmisten luurankoja ja mätäneviä ruumiita. Paikalliset epäilevät, että talossa on harjoitettu mustan magian rituaaleja.

Viranomaiset päätyivät rikospaikalle sen jälkeen, kun joukko moottoripyörätaksien kuljettajia ilmoitti poliisille, että jotkut heidän työtovereistaan ovat kadonneet. Kuskit epäilivät heidän joutuneen siepatuiksi.

Nigeriassa sieppausten uhrit joutuvat joskus kidutetuiksi tai uhratuiksi mustan magian rituaaleissa. Paikalliset tiedotusvälineet ovat lisäksi uutisoineet, että maassa käydään kauppaa ihmisten ruumiinosilla.

Kuvernööri lupaa laittaa syylliset vastuuseen

Oyon osavaltion kuvernööri Abiola Ajumobi vieraili paikalla maanantaina. Hän vakuutti paikallisille, että hirveyksiin syyllistyneet joutuvat vastuuseen teoistaan.           

– Tähän viheliäiseen tekoon syyllistyneet joutuvat Jumalan rankaisemiksi. Myös me rankaisemme heitä, kun saamme heidät kiinni. Toivottavasti tämä ei toistu, Ajumobi sanoi.

Poliisi kertoi sunnuntaina, että kuusi henkilöä on pidätetty jutun tutkinnan yhteydessä. Heistä viisi on vartijoita, jotka otettiin kiinni rikospaikalta.