Hyppää sisältöön

Katainen: Puolueiden ideologiset erot alkavat tulla selkeästi esiin

Hallituksen kehysneuvottelut ovat päättyneet maanantai-illalta ja jatkuvat tiistai-aamuna. Pääministeri sanoi Yle Uutisten 20.30 lähetyksessä, että hallituksen kehysneuvottelut ovat "pahasti vaiheessa".

Jyrki Katainen
Pääministerin mukaan tulevien säästöjen mittaluokka on niin suuri, että niistä päättäminen on vaikeaa.

Pääministeri Jyrki Katainen (kok.) tuli maanantai-iltana puoli yhdeksän aikaan kommentoimaan hallituksen kehysneuvotteluiden tilaa tiedotusvälineille.

- Ollaan vielä pahasti vaiheessa, Katainen sanoi.

Pääministerin mukaan tulevien säästöjen mittaluokka on niin suuri, että niistä päättäminen on vaikeaa. Hän huomautti, että hallitus on jo aiemmin päättänyt noin viiden miljardin euron säästöistä, ja nyt tehtävät kiristykset tulevat siis niiden päälle.

- Tässä alkavat tulla ideologiset erot puolueiden välillä esiin hyvin selkeästi, hän sanoi.

Katainen ei suostunut kommentoimaan vielä mitään yksityiskohtia, kuten esimerkiksi julkisuudessa esillä olleita lapsilisien leikkausta tai arvonlisäveron nostoa. Hän painotti, että mitään päätöksiä ei ole vielä tehty.

Hallitusohjelman periaatetta, jonka mukaan puolet säästöistä tehdään leikkaamalla ja puolet veroja korottamalla, pidetään edelleen neuvotteluiden pohjana.

- Lähtökohta on se, että puolet ja puolet. Mutta kaikki on vielä pöydällä. Katsotaan sekä veroja että menoja, Katainen sanoi.

Hallitus päättää neuvotteluissa myös rakenneuudistuspaketin toimeenpanosta. Sitä koskevissa neuvotteluissa on Kataisen mukaan edetty erittäin hyvin.