Sakari Oramo vie Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin Wieniin

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri vierailee Wienin Musikvereinissa huhtikuussa jo neljättä kertaa. Taiteellisen johtajan, kapellimestari Sakari Oramon kanssa matka Wieniin on ensimmäinen. Solistina on venäläissyntyinen Alina Ibragimova, jonka kanssa kamariorkesteri työskentelee ensi kertaa.

musiikki
Keski-Pohjanmaan kamariorkesteri
Keski-Pohjanmaan kamariorkesteri

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin Vierailukonsertti kuullaan kultaisessa salissa 8. huhtikuuta. Sama konserttiohjelma esitetään myös ennen lähtöä Kokkolassa. Kamariorkesteri vie Wieniin ohjelmistoa Mozartista Schubertiin ja Šostakovitšista Vasksiin.

Viulutaiteilija Alina Ibragimova korvaa solistina Alina Pogostkinan, joka joutui peruuttamaan osallistumisensa. Venäjällä syntynyt, nykyisin Englannissa asuva 28-vuotias Alina Ibragimova on työskennellyt muun muassa Deutsche Kammerphilharmonie Bremen -orkesterin, Stuttgartin radion sinfoniaorkesterin sekä kaikkien BBC:n orkestereiden kanssa.

Suomessa Ibragimova on esiintynyt Radion Sinfoniaorkesterin solistina. Useasti palkittu Ibragimova on myös levyttänyt paljon. Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin kanssa Ibragimova työskentelee nyt ensimmäistä kertaa.