Koirataikuri kerää klikkejä Youtubessa

Suomalainen Jose Ahonen tuskin tiesi mitä tapahtuisi, kun hän latasi Youtubeen videon, jossa hän taikoo koirille. Video todistaa, että koirat ovat taikatempun edessä yhtä ymmällään kuin ihmiset.

Kuva: Yle
Tekijät

Korpilahdelta lähtöisin oleva Jose Ahonen on yksi tämän hetken katsotuimmista taikureista. Hänen Taikuutta koirille - Magic for dogs (siirryt toiseen palveluun) -video kuvaa, miten koirat reagoivat katoavaan herkkupalaan. Koirien reaktioita voisi kuvailla hämmentyneiksi.

Videota on katsottu Youtubessa yli seitsemän miljoonaa kertaa, ja määrä kasvaa koko ajan.

– Joskus sitä taikuri hämmästyy itsekin, Ahonen nauraa videon suosiota.

Ahonen sanoo, että videolla on kyse enemmänkin koirista ja koirien reaktioista kuin taikuudesta.

– Yleensäkin taikuudessa on minulle kiinnostavinta miten siihen reagoidaan eikä itse temppu, oli sitten kyse ihmisten tai koirien reaktioista.

Kirjastosta taikurinuralle

Ahosen taikaura alkoi Korpilahden kirjastosta. Siellä hän luki omien sanojensa mukaan kaiken hypnoosista ja ihmisen psyykestä.

– Korpilahden kirjaston valikoima aiheesta oli aika rajattu, joten se mitä oli, tuli luettua aika moneen kertaan. Olin toki ahkera kirjastonkäyttäjä muutenkin, hän sanoo.

Mentalisti ilman yliluonnollisia kykyjä

Ahonen on taikuuden lisäksi niin sanottu mentalisti.

– Teen ajatustenlukutemppuja, tällaisia psykologisia taikatemppuja ja lisäksi ihan korttitemppuja ja perinteisempiä taikurijuttuja.

Mentalistin ja taikurin ero on Ahosen mukaan juuri psykologisessa ulottuvuudessa.

– Jos kadotetaan jotain näkyvistä, niin kuin tässä koiravideossa tehdään, se on taikuutta. Mutta jos kerron, mitä ajattelet, se on mentalismia.

Myös mentalismissa on kyse silmänkääntötempuista.

– Alkunauhassani sanotaan, että viittä aistia käyttämällä voidaan luoda vaikutelma kuudennesta, ja se on se juttu. En halua aliarvioida yleisöä esittämällä, että minulla on jotain yliluonnollisia kykyjä. Kaikki tehdään taikuutta ja psykologiaa sekoittavilla menetelmillä. Yleisö voi tietysti uskoa mitä itse haluaa, Ahonen linjaa.