Työttömien määrä jatkaa kasvuaan Hämeessä

Kanta-Hämeen ja Päijät-Hämeen työ- ja elinkeinotoimistossa oli helmikuun lopussa yhteensä 24 149 työtöntä työnhakijaa, mikä on 2 443 hakijaa eli yli 11 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten. TE-toimistojen keräämien tietojen perusteella näyttää siltä, että Kanta-Hämeen työllisyystilanne on edelleen parempi kuin Päijät-Hämeessä.

Kanta-Häme
Palvelutiski työvoimatoimistossa Hämeenlinnassa
Sari Törmikoski / Yle

Kanta-Hämeessä oli helmikuun lopussa yli 9 470 työtöntä työnhakijaa. Työttömien määrä on kasvanut 10 prosenttia vuoden takaisesta. Maakunnan TE-toimistojen mukaan työttömien määrä kasvoi edellisvuodesta Kanta-Hämeen kaikissa muissa kunnissa paitsi Tammelassa ja Ypäjällä.

Helmikuussa työttömien osuus työvoimasta oli Kanta-Hämeessä 11,3 prosenttia, mikä on 1,1 prosenttiyksikköä korkeampi kuin vuosi sitten. Päijät-Hämeessä helmikuun työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli 15,4 prosenttia nousten edellisestä vuodesta 1,6 prosenttiyksikköä.

Kunnittain tarkasteltuna työttömien osuus työvoimasta nousi edellisestä vuodesta Kanta-Hämeen kaikissa kunnissa paitsi Ypäjällä ja Tammelassa. Maakunnan matalimmat työttömien osuudet olivat Hausjärvellä, Lopella ja Hattulassa. Korkeimmat työttömien osuudet työvoimasta löytyivät puolestaan Forssasta, Humppilasta, Riihimäeltä ja Hämeenlinnasta.

Nuorisotyöttomyyskin kasvussa

Nuorisotyöttömyys koettelee Kanta-Hämeessä pahiten Forssaa, Loppea ja Janakkalaa. Hämeen TE-toimistojen keräämien tietojen mukaan helmikuun lopussa useampi kuin joka viides nuori forssalainen oli ilman työtä.

Kanta-Hämeessä oli helmikuun lopussa työttömänä 1 287 alle 25-vuotiasta nuorta, mikä on kahdeksan prosenttia enemmän kuin vuosi sitten.