Digitan verkkotyöt voivat häiritä tv:n katselua ensi maanantaina

Televisio- ja radioverkkoja ylläpitävä Digita kohentaa teräväpiirtokanavien näkyvyyttä Lahden seudulla 31. maaliskuuta. Antennitalouksissa tämä saattaa tietää säätötöitä.

Digita
Nainen kaukosäädin kädessä television edessä.
Mikko Kuusisalo / Yle

Digitan lähetysverkon muutostyö saattaa aiheuttaa häiriöitä television näkyvyyteen Lahden seudulla maanantaina 31. maaliskuuta.

Muun muassa radio- ja tv-verkkoja ylläpitävä Digita tekee muutostöitä Hollolan Tiirismaan asemalla. Muutoksen tarkoitus lisätä teräväpiirtokanavien näkyvyyttä Lahdessa ja ympäryskunnissa.

Ei kuluja tai suurta vaivaa, lupaa Digita

Muutostyö voi vaatia antennitalouksilta antennivahvistimen säätöä tai sen poistamista, kertoo Digitan televisioiiketoimintapäällikkö Hanna Niiranen.

- Suurimmaksi osaksi tilanne on luultavasti se, että ihmiset eivät huomaa mitään vaikutusta. Lähetyksessä voi kuitenkin esiintyä pikselöitymistä tai häiriöitä tai ruutuun voi tulla ei signaalia -teksti.

Niirasen mukaan Digitan muutostöistä ei eiheudu omakotiasujalle kuluja, sillä antennivahvistinta on helppo säätää itse. Tarvittaessa neuvoja saa Digitan puhelinpalvelusta.

Kerrostaloissa isännöitsijän tulee hankkia antenniasentaja paikalle, jos tv-lähetysten vastaanottamiseen tulee häiriöitä.