Keuruulla seutukuntien paras työllisyystilanne

Keuruu on onnistunut suitsimaan työttömyyttä aktiivisuudella. Tänään Keuruulla pidettävillä rekrytointimessuilla on yli sata avointa työpaikkaa tarjolla.

Keuruu

Keuruun seutukunnalla on Keski-Suomen seutukunnista paras työllisyystilanne. Seudun työttömyysaste on 14,7 prosenttia kun esimerkiksi Äänekosken seutukunnan työttömyysaste on 19,5 prosenttia.

Keski-Suomen Ely-keskuksen yksikönpäällikkö Marja Pudas antaa tunnustusta Keuruun määrätietoiselle työlle työpaikkojen eteen.

– Keuruulla on muita seutukuntia aktiivisempi ote siinä, että pyritään saamaan yrityksiä alueelle. Toki sitä muuallakin on, mutta Keuruu näyttäytyy muita aloitteellisempana, Pudas sanoo.

Yksi esimerkki aktiivisuudesta ovat tämän päivän rekrytointimessut.

– Paikkoja on tarjolla kuljetusalaa lukuunottamatta kaikilta aloilta, kaikkiaan yli sata. Määräaikaisia, vakituisia, kesätyöpaikkoja, tukityöpaikkoja, oikeastaan kaikenlaista mitä kuvitella saattaa. Ja työnhakijoilla on juuri tällaisista paikoista tarve, sanoo kehittämisyhtiö Keulinkin suunnittelija Ritva Pohjoisvirta.

Keuruun on myös vahva oppisopimuskoulutus, sitä käytetään Keuruulla maakunnan kunnista neljänneksi eniten, ja vuoden vaihteessa käynnissä oli yli 90 oppisopimuskoulutusta.

– Meillä on yrityksiä, jotka lähtevät pelkästään oppisopimuksen kautta räätälöimään osaamista omiin tarpeisiinsa. Uskon, että tämä on jatkossakin vahva tekijä alueen yritysten työvoiman turvaamiseen, Pohjoisvirta arvioi.