1. yle.fi
  2. Uutiset

Varkauden potilastietojen urkinta: hovioikeus piti tuomion voimassa

Sairaanhoitaja urkki yli 200 ihmisen potilastietoja vuosina 2011–2012. Hovioikeuden mukaan käräjäoikeuden tapauksesta määräämät korvaukset ja ehdollinen vankeustuomio olivat perusteltuja.

Kotimaan uutiset

Potilastietoja urkkineen sairaanhoitajan tuomio on pysynyt ennallaan Itä-Suomen hovioikeudessa. Sairaanhoitaja työskenteli Varkauden kaupungin sairaalassa ja urkki yli 200 ihmisen potilastietoja vuosina 2011 ja 2012.

Pohjois-Savon käräjäoikeus tuomitsi viime kesänä sairaanhoitajan maksamaan yli sadalle uhrilleen yhteensä noin 37 000 euroa korvauksia. Lisäksi hän sai 45 päivää ehdollista vankeutta.

Joidenkin potilaiden tietoja sairaanhoitaja katseli luvattomasti useampaan kertaan. Hän urkki myös työtovereidensa tietoja. Korvaukset vaihtelevat 300–800 euroon.

Sairaanhoitaja valitti tuomiostaan Itä-Suomen hovioikeuteen ja vaati, että hänen rangaistuksena lievennetään sakoksi tai ainakin alennetaan. Hänen mukaansa tuomio oli liian ankara ja kohtuuton, koska hän oli jo menettänyt työpaikkansa rikoksen seurauksena. Hovioikeuden päätöksen mukaan rangaistusta ei ollut syytä lieventää.

Lue seuraavaksi