1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. sillat

Kaarisillan koulurakennus maan tasalle ja tilalle uusi?

Porissa pohditaan vakavasti, pitäisikö huonossa kunnossa oleva Kaarisillan koulu remontin sijasta romuttaa. Tilalle tulisi kokonaan uusi koulurakennus

sillat
Kaarisillan koulu
Karri Laihonen / Yle

Porin kaupunki pohtii, pitäisikö huonossa kunnossa oleva ja sisäilmaongelmista kärsivä Kaarisillan koulu purkaa. Tilalle tulisi uusi koulurakennus.

Apulaiskaupunginjohtaja Kari Hannus kertoo, että yhtenä Kaarisillan peruskorjauksen vaihtoehtona on uuden rakennuksen rakentaminen koulun taakse.

70-luvulla rakennettu huonokuntoinen punatiilinen rakennus olisi käytössä niin kauan, kun uusi koulurakennus valmistuisi. Sen jälkeen vanha koulu purettaisiin.

Kumpi halvempaa?

Hannus perustelee ajatusta sillä, että uuden koulurakennuksen rakentaminen tulisi vain jonkin verran kalliimmaksi kuin peruskorjaus.

Peruskorjauksen jälkeen vanha rakennus olisi kunnossa kymmenen vuotta, kun taas uusi rakennus kestäisi 40 vuotta.

Apulaiskaupunginjohtaja Kari Hannus

– Suhde menee suurin piirtein niin, että peruskorjaus maksaisi 8 miljoonaa ja uuden rakentaminen 9,5 miljoonaa euroa. Peruskorjauksen jälkeen vanha rakennus olisi kunnossa kymmenen vuotta, kun taas uusi rakennus kestäisi 40 vuotta. Vaikka vanhasta rakennuksesta tulisi purkukustannuksia, tämä voisi olla järkevä ratkaisu, Hannus sanoo.

Apulaiskaupunginjohtaja Kari Hannuksen mukaan ennen asiasta tehtäviä päätöksiä odotetaan ratkaisua Porin kouluverkosta. Nämä päätökset pitäisi tehdä kesään mennessä.

Kaarisillan koulu on eräs pahiten sisäilmaongelmista kärsineistä porilaiskouluista. Koulu sijaitsee lähellä Kokemäenjokea Pohjois-Porissa.

Lue seuraavaksi