1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Cronberg: Yleispakotteet venäläisiä kohtaan ylilyönti

EU:n asettamat yleispakotteet haittaavat suotta esimerkiksi venäläisiä ostosmatkailijoita, harmittelee europarlamentaarikko Tarja Cronberg (vihr.). Hän hllitsisi mieluummin kansainvälisiä investointeja Venäjällä ja poistaisi Putinin G8-ryhmästä.

Kotimaan uutiset
Tarja Cronberg
Yle

Vihreiden europarlamentaarikko Tarja Cronberg tyrmää Euroopan Unionin venäläisiä kohtaan asettamat yleispakotteet. Polvijärveläisen Cronbergin mielestä EU on sortunut ylilyönteihin asettaessaan laajoja pakotteita, jotka kohdistuvat myös tavallisiin ihmisiin.

Se olisi isku arvovallastaan tarkalle Putinille.

Tarja Cronberg

- Kärsijöinä ovat muun muassa ostosmatkailijat, joiden määrä onkin vähentynyt esimerkiksi Lappeenrannassa. Pahimmillaan Venäjä voi myös asettaa vastapakotteita.

Neuvottelut viisumivapaudesta EU:n ja Venäjän välillä ovat toistaiseksi jäissä. Muun muassa Venäjä-delegaatioon ja ulkoasiainvaliokuntaan kuuluvan Cronbergin mielestä nyt pitäisi keskittyä neuvotteluihin ja diplomatiaan Venäjän kanssa Ukraina-kriisissä.

Cronberg suosittaisi enintään kansainvälisten investointien hillitsemistä Venäjällä sekä presidentti Vladimir Putinin syrjäyttämistä johtavien teollisuusmaiden G8-ryhmästä.

- Se olisi isku arvovallastaan tarkalle Putinille, uskoo Cronberg.

Lue seuraavaksi