1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Porin kampus tulee Asema-aukiolle

Satakunnan ammattikorkeakoulun hallitus on tehnyt päätöksen Porin ammattikorkeakoulukampuksen sijainnista. Pitkällisen väännön jälkeen saatu ratkaisu tuo kampuksen Asema-aukiolle rautatieaseman viereen.

Kotimaan uutiset
SAMKin kyltti rakennuksen seinässä.
Jari Pelkonen / Yle

Satakunnan ammattikorkeakoulun hallitus on tehnyt päätöksen uuden kampuksen sijoituspaikasta. Kampus tulee Porin rautatieaseman viereen Cityconin tarjoamiin tiloihin Asema-aukiolle.

Päätös tehtiin SAMKin hallituksessa Porin kaupunginhallituksen ohjeistuksen pohjalta. Kisassa oli mukana myös kaksi muuta tarjoajaa eli rakennusyhtiöt Hartela ja Skanska, jotka tarjosivat rakennuspaikaksi Aviapori-aluetta Porin lentoaseman lähellä.

Skanskan tarjous hylättiin tarjouspyynnön vastaisena. Cityconin kanssa käydään vielä vuokrasopimusneuvottelut. Ne aloitetaan 20 vuoden vuokrasopimuksen pohjalta. Myös sosiaali- ja terveysalan koulutus tulee samaan kampuskokonaisuuteen.

Kampuksen hintaa ei kerrota julkisuuteen ennen kuin vuokrasopimus on allekirjoitettu. SAMK vuokraa tilat, ja Porin kaupunki on takaajana. SAMK ei itse investoi rakentamiseen.

Asema-aukiolle toinen voitto

Citycon voitti jo edellisen kampuskilpailutuksen, jossa haettiin sijoituspaikkaa Porin yliopistokeskuksen ja ammattikorkeakoulun yhteiskampukselle.

Porin kaupunginvaltuusto päätyi kuitenkin muuttamaan kilpailutusta viime vuoden lopulla, jolloin päätettiin, että yliopistokeskus jatkaa ainakin toistaiseksi Porin Puuvillassa, ja uusi kampus tehdään vain ammattikorkeakoululle. Ratkaisu syntyi demarien ja kokoomuksen kompromissina. Yliopistokeskus voi siirtyä kampukselle myöhemmin.

Ammattikorkeakoulun siirtyminen kampukseen jättää runsaasti vapaata tilaa ammattikorkeakoululta vapautuviin rakennuksiin. Tämä antaa mahdollisuuden myös muihin toimintojen siirtoihin Porissa.

Lue seuraavaksi