1. yle.fi
  2. Uutiset

Ravikansa vaatii Mikkelin raviradan toimitusjohtajan eroa

Maaliskuun alussa keskeytykseen päätyneet Toto75-ravit olivat vain jäävuoren huippu, sanoo mikkeläinen ravivalmentaja Pasi Hirvonen

raviradat
Nettiaddressilla vaaditaan Kari Tiaisen eroa
Adam Bellgrau/Yle

Ei ole Mikkelin ravirata ehtinyt kuivaa keskeytyneiden Toto75-ravien jäljiltä, kun uudesta pilvestä sataa. Tämä pilvi on tosin leijaillut raviradan yllä jo pidemmän aikaa.

– Kyllä ne kuun alun keskeytyneet ravit olivat vaan jäävuoren huippu. Ei se riitä, että rataa yritetään kunnostaa viimeisten päivien ajan, täräyttää ravivalmentaja Pasi Hirvonen.

Kritiikin kovin kärki osuu Mikkelin raviradan toimitusjohtajaan Kari Tiaiseen, jonka eroa vaaditaan nyt nettiadressilla. Addressi on kerännyt muutamassa päivässä yli 130 nimeä. Eteläsavolainen ravikansa on erityisesti tyytymätön radan huonoon kunnossapitoon. Esimerkiksi Hirvosen omistama Wizard Stina ei ole päässyt radalle sen huonon kunnon takia. Hirvosen mukaan rata on kärsinyt säästötoimenpiteistä.

– Maailmanluokan rata ja näin amatöörimaisesti sitä hoidetaan. Kuitenkin juuri tämä rata sen euron tuo pöytään tännekin. Kyllä ne maailmalla nauraa, jos tietäisivät, missä täällä porskutetaan, Hirvonen lataa.

Hallitus tukee toimitusjohtajaa

Mikkelin raviradan hallituksen puheenjohtaja Martti Lokka tunnistaa joiltain osin säästöpaineiden vaikuttavan radan kuntoon. Esimerkiksi radan kunnosta huolehtivasta ratamestarista on jouduttu tinkimään.

– Meillähän ei ole ollut täysipäiväistä ratamestaria, jonka hommiin kuuluu myös kiinteistöjen hoito, kertoo Lokka.

Lokka korostaa, että radan korjaustöitä suunnitellaan. Itse addressi ei vaikuta toimitusjohtajan asemaan.

– Puskasta ammutaan, Kari Tiainen on toiminut täysin hallituksen ohjeiden mukaisesti, tässä pitää laittaa asiat nyt oikeisiin mittasuhteisiin.

Toimitusjohtaja Kari Tiainen ei halunnut kommentoida asiaa.

Lue seuraavaksi