Mies neuloi ilmeikkään pipon näyttelijä Ville Haapasalolle: "Olen samannäköinen" – kuva

Haminalainen Jouni Tuutti voitti Päänsärkijä-pipollaan Ylen järjestämän näyttelijä Ville Haapasalon pipokilpailun. Pikkupojasta saakka kutonut Tuutti päätti osallistua kilpailuun, koska tunsi olevansa samannäköinen ja -oloinen kuin Ville Haapasalo. Resepti toimi.

Kotimaa
Mies esittelee pipoa.
Jouni Tuutti esittelee Päänsärkijä-pipoa, jonka neuloi näyttelijä Ville Haapasalolle.Tytti Tuutti

Päänsärkijä-pipon suunnittelu Ville Haapasalon pipokilpailuun oli kokeneelle neulojalle helppoa.

– Tunsin olevani niin samannäköinen ja -oloinen. Tietysti halusin myös menestyä, Jouni Tuutti kertoo.

Ja menestystä tuli: mies voitti koko kilpailun. Pipokilpailuun osallistui yli 300 pipoa, joista finaaliin ylsi kymmenen parasta. Finalisteista Päänsärkijä keräsi suurimman äänipotin, 4 376 ääntä.

– Oli hieno juttu jo päästä loppukilpailuun mukaan. Kun äänestys sitten alkoi, kävin jatkuvasti nettisivuilla seuraamassa äänisaaliin kehitystä. Nyt vain matkaa odottelemaan, Tuutti kertoo.

Syksyllä Kaukasukselle

Kilpailun palkintona on matka Haapasalon seuraavan sarjan kuvauspaikalle Kaukasukselle. Tuutti on saanut syyskuussa koittavan matkan ohjelmasta on jo tarkempaakin tietoa.

– Lähden kahdeksi yöksi joko Jerevaniin tai Bakuun. Siellä katsellaan kuvauksia ja yhtenä iltana on luvassa päivällinen Villen kanssa.

Kaikki kilpailuun osallistuneet pipot keräsivät yhteensä yli 15 000 ääntä. Päänsärkijä rohmusi äänistä liki kolmasosan. Se löi loppukirissä löi toiseksi tulleen Outi Ojasen pipon nimeltä 4 x 30 päivää 428 äänellä. Kolmanneksi ylsi Miisa Asikaisen Matryoshka and The Bear.

Pipo ladan sisäkumistakin

Tuutti halusi tehdä monimuotoisen pipon, joka toimii arjessa ja juhlassa.

– Adjektiiveja, joilla läksin liikkeelle olivat yksinkertainen ja moninkertainen, monikäyttöinen ja helppokäyttöinen, pitkittäinen, poikittainen ja pyöreä, asettuva ja aseteltava, huomaamaton mutta huomiotaherättävä, viilentävä tai lämmittävä, pitkä, puolipitkä ja lyhyt, perinteinen mutta muodikas.

Pipokilpailun voittajan valitsi Ville Haapasalo. Hän halusi tiimeineen antaa tunnustuspalkinnot myös erityistä luovuutta ja poikkeuksellisen hienoa käsityötaitoa osoittaneille pipoille.

Luovuuspalkinto meni Jukka Hartikaisen Ladan sisäkumista valmistetutulle pipolle ja taidokkuuspalkinnot Päivi Ruuskaselle, Eeva-Liisa Leivolle ja Armi Vapaavuorelle. Kilpailuun tulleista pipoista kootaan myös näyttely. Villen ystävät voivat ehdottaa verkossa hyviä kohteita, joihin pipot lahjoitetaan ennen ensi talvea.