Arhinmäki Yle Uutisille: Vasemmistoliitto ei voi tukea säästöpakettia kokonaisuutena

Vasemmistoliiton puheenjohtajan mukaan on nyt muiden hallituspuolueiden käsissä, jatkaako vasemmistoliitto hallituksessa. Puolue ei voi hyväksyä kaikkia tänään tehdyn kehysriihipäätöksen osia.

Kotimaa
Merja Kyllönen, Paavo Arhinmäki ja Annika Lapintie
kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki kertoi Yle Uutisille, että säästöpaketissa on osia, jotka ovat yhteensovittamattomia vasemmistoliiton perusarvojen kanssa.

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmä on ilmoittanut, että se ei voi asettua tukemaan hallituksen tänään linjaamaa kehysriihipäätöstä sen nykyisessä muodossa. Puolueen puheenjohtaja, kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki kertoi Yle Uutisille, että säästöpaketissa on osia, jotka ovat yhteensovittamattomia vasemmistoliiton perusarvojen kanssa.

– Suuri linjamme hallituksessa ovat olleet kaksi keskeistä asiaa: tuloerojen kaventaminen ja kaikkein heikoimmassa asemissa olevian perusturva. Tuloksessa on niin paljon asioita, jotka sotivat näitä perusperiaatteita vastaan, ettemme voi tulosta tässä muodossa hyväksyä, Arhinmäki kertoi Yle Uutisten lähetyksessä.

Arhinmäen mukaan vasemmistoliitto vastustaa päätöksessä opiskelijoiden, työttömien ja eläkeläisten tukien täysmääräisen indeksikorotusten puuttumista, lapsiperheitä koskevia leikkauksia ja lääkkeiden hintojen kasvamista.

Kiistassa on rahallisesti mitattuna Arhinmäen arvion mukaan kyse joistakin sadoista miljoonista euroista.

– Jotka ovat suoraan pois Suomen köyhimmiltä, Arhinmäki sanoo.

Vasemmistoliiton jatko hallituksessa riippuu nyt Arhinmäen mukaan siitä, ovatko muut hallituspuolueet valmiita joustamaan tulevissa keskusteluissa. Hallituspuolueet ovat parhaillaan koolla Säätytalolla.