Kolme kenraalia pidätettiin vallankaappauksen suunnittelusta Venezuelassa

Presidentti Nicolas Maduron ja hänen hallituksensa politiikkaan tyytymättömät kansalaiset ovat protestoineet viikkojen ajan Venezuelassa.

Ulkomaat

Venezuelassa on pidätetty tiistaina kolme ilmavoimien kenraalia epäiltynä vallankaappauksen juonimisesta oppositiopoliitikkojen kanssa.

Venezuelan presidentti Nicolas Maduro kertoi Etelä-Amerikan maiden ulkoministerien kokouksessa Caracasissa, että oppositio oli ottanut yhteyttä kenraaleihin ja he yrittivät saada aikaan kansannousun maan laillista vasemmistohallintoa vastaan.

– Kiinnijääneellä ryhmällä oli suoria yhteyksiä oppositioryhmiin ja he sanoivat, että tämä viikko olisi ratkaiseva viikko, sanoi Maduro.

Maduron mukaan kenraalit jäivät kiinni, koska muut upseerit kertoivat, että heitä yritetään taivuttaa mukaan vallankaappaushankkeeseen. Kenraalit ovat joutuneet sotaoikeuden eteen. Maduro ei paljastanut kenraalien henkilöllisyyksiä.

Venezuelassa on ollut laajoja mielenosoituksia helmikuun alusta asti. Venezuelalaiset ovat raivoissaan, koska rikollisuus maassa kasvaa koko ajan, hinnat laukkaavat hyperinflaation kourissa ja peruselintarvikkeista on jatkuvasti pulaa.

Maduron turvallisuusjoukot ovat tuhahduttaneet mielenilmauksia kovin ottein ja yhteenotoissa on kuollut ainakin 34 ihmistä.

Lähteet: AFP, Reuters